Csibi Barna, la Canal langa Abrud (Opinii)

Vineri, 25 Martie 2011, ora 12:17
2716 citiri
Csibi Barna, la Canal langa Abrud (Opinii)
Foto: Arhiva

Csibi Barna si-a atins scopul. A vrut sa atraga atentia asupra propriei persoane si a reusit. A fost numit extremist, rasist sau dusman al romanilor. Parerea mea este ca nu se incadreaza in niciunul dintre aceste tipare.

Domnul Csibi nu este decat un Pepe mai mic, care nu a avut la indemana un divort, si nici o doamna precum Oana, dar si-a facut de lucru cu o papusa.

Astfel, presa a vorbit foarte mult despre domnul Csibi, uitand de Fukushima sau tsunami.

Personajul in cauza, acuzat de instigare la discriminare, nu poate fi incadrat in categoria extremistilor. Domnul nu are niciun ideal, nu isi propune nimic prin gesturile sale.

Presupusa ura a sa pentru statul roman nu l-a impiedicat sa ia leafa de la contribuabilul carpatin, iar o functie in administratia locala nu l-a oripilat intr-atat incat sa refuze orice privilegiu din partea statului pe care il detesta atat de mult.

In societatea romanesca domina un sentiment de repulsie tacita fata de actuala guvernare. Cifrele din sondaje spun acest lucru. Actuala coalitie de guvernamant nu ar putea exista fara sprijinul parlamentar al UDMR, uniunea care de-a lungul timpului s-a facut frate cu cine s-a putut. Acum a venit randul PD-L sa aiba acest privilegiu.

Reactia tardiva, aproape inexistenta a Puterii a creat o falsa stare conflictuala. Opozitia a acuzat majoritatea parlamentara ca nu reactioneaza in niciun fel, alegatorii s-au identificat cu spiritul lui Avram Iancu, desi multi habar n-au cine a fost, si de aici a rezultat concluzia domnului Blejnar decis sa-l trimita la reeducare pe Csibi Barna, tocmai in inima Apusenilor.

Ostilitatea fata de actiunile mediului politic s-a transmis catre masa sociala, dornica sa-l vada pe rastignitorul de papusi pedepsit.

Csibi Barna a avut actiuni mult mai grave, precum cea in care era violent verbal fata de evrei. In Franta, de exemplu, poti sa faci puscarie pentru antisemitism, dar spanzurarea unei papusi nu poate fi trecuta decat la fapt divers.

Daca te prindea Ceausescu neras, netuns sau fugit de la serviciu, iti gasea domnia sa ceva de lucru. In limbaj birocratic, ni se spunea ca suntem "trimisi la concentrare" sau cel putin despre asta vorbeau parintii mei, cand se auzea prin zona ca ar fi de lucru pe la "Casa Alba" sau pe la Canal.

Aceasta detasare a lui Barna la Abrud seamana a practica comunista, in care ti se arata canalul sau santierul actualei Case a Poporului. Pe cale profesionala, acest om nu a avut atitudini nepotrivite si nici acte de indisciplina.

Faptul ca, odata, Roberta Anastase se infatisa la mormantul de la Tebea al lui Avram Iancu, iar acum nu spune nicio vorba despre spanzurarea simbolica a eroului din Tara Motilor inflameaza spiritele si insulta capacitatea de intelegere a populatiei. Insa stie doamna Anastase ca guvernarea cu cheltuiala se tine. Si compromisuri, bineinteles.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Csibi Barna Avram Iancu, #Sorin Blejnar Abrud, #Csibi Barna Abrud, #Avram Iancu papusa, #Roberta Anastase Tebea , #maghiari