Kover Laszlo ne-a masurat cu turnesolul, si ne-a gasit OK (Opinii)

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 10:50
3238 citiri
Kover Laszlo ne-a masurat cu turnesolul, si ne-a gasit OK (Opinii)

Domnul Kover Laszlo n-ar fi indraznit sa vina netam-nesam in Romania, ca sa se plimbe prin Tinutul Secuiesc ca Voda prin loboda, daca nu-si dadea seama precis cam cum vom reactiona noi, dupa ce ne-a testat cu turnesolul.

Cateva cuvinte jignitoare au fost testul cu care a sondat rapid capacitatea noastra de reactie. A folosit exact limbajul potrivit, ca sa-si dea seama daca noi, gadilati la talpi, scoatem sabia din teaca, dam cu insecticid spre inamic, ne intelegem ca intre vecini sau pur si simplu ii inchidem telefonul, intrucat avem alta treaba, tocmai in Afganistan.

O sa vedeti voi ce-o sa patim noi

Cred ca lui Kover Laszlo nu i-a venit sa creada, vazand ca, in timp ce el pune oala sa dea in clocot, ca sa ne opareasca alegerile acolo unde ustura mai tare, noi nu miscam un deget, in afara de raspunsul institutional al domnului Marga, pe care el l-a pus la dosar.

Probabil ca ministrul nostru de Externe astepta un raspuns, dupa ce si-a pus vecinul la punct, cu amenintarea clasica: "daca nu va vedeti de treaba, o sa vedeti voi ce-o sa patim noi".

In timp ce profesorul Marga facea pe diplomatul, convins ca-si sperie vecinii cu dibacia replicii, premierul se ducea fuga la Iasi, ca sa-i binecuvanteze inaltii ierarhi de acolo reusita in alegeri, intrucat aceasta este prioritatea Guvernului, atunci cand baba se piaptana.

Poate ca, daca domnul Victor Ponta dadea o fuga pana la omologul si tizul sau Viktor Orban, ar fi tratat probleme mai arzatoare pentru tara decat sfanta campanie electorala de la Iasi.

Opera grupului Ponta-Antonescu-Felix

In cazul cel mai bun, se intelegeau impreuna si nu mai asistam la circul care va urma pana la alegeri. In cazul cel mai rau, nu se intelegeau si atunci avea un motiv sa se duca pana la Bruxelles, in numele democratiei, sa ceara sprijin de acolo.

Dar cum sa ceri spriijin acolo, cand aici nu s-a intalnit inca omolog cu omolog? O scurta intalnire a preseditelui cu premierul Orban nu-i suficienta, dar cred ca, daca domnul Basescu nu era timorat de amenintarile cu suspendarea ale lui Felix, era deja intors dupa o intalnire in toata regula, la Budapesta, cu presedintele maghiar.

N-am cuvinte sa exprim gravitatea faptului ca grupul Ponta-Antonescu-Felix il impinge pe presedinte cat mai departe de problemele tarii, pe care ei singuri nici macar nu stiu de unde sa le apuce. Este enorm pretul cu care platim ifosele lui Ponta, badaraniile lui Antonescu si mojiciile lui Felix.

In ce-l priveste pe Kover Laszlo, sunt convins ca sfanta noastra naivitate il distreaza si-i da destula apa la moara, ca sa colinde prin Ardeal, conform declaratiei sale, exprimata fara nici o jena: "Voi merge in circa 50 de localitati din Tinutul Secuiesc, ma voi opri sa dau mana cu prietenii mei(...) Am venit in Romania ca sa ii sustin in alegeri".

Limbajul surzilor

Sa ne inchipuim ca, in timpul campaniei electorale din Ungaria, ar fi aterizat acolo doamna Roberta Anastase, ca sa spriijine campania partidului contra caruia lupta domnul Kover. Nu exploda intreg Parlamentul? Nu ieseau scantei? Oare, la auzul unei asemenea stiri, Viktor Orban facea o excursie in Afganistan, tinea colocviu cu un sobor de preoti intr-un oras de provincie, sau prefera sa dea o fuga la Bucuresti, ca sa incerce o intelegere, macar de ochii lumii?

Iar, daca vedea ca nimic din toate acestea nu reuseste, nu s-ar fi adus imediat la Bruxelles cu jalba-n protap, ca sa ne cheme cei de acolo la ordin?

Din pacate, noi cu asemenea jalba nu ne putem duce, pentru ca n-am parcurs nimic din fazele bilaterale, ca sa dovedim ca o intelegere intre noi n-a fost posibila.

Am senzatia ca suntem slabi. Retin chiar de la Kover Laszlo ca ar fi dispus la contacte intrucat, asa cum declara chiar dansul, "Nu era vorba despre Guvernul Romaniei, ci despre niste metode la care a recurs acest Guvern".

Daca este vorba numai de metode, poate ar fi loc de tratative, chiar de negocieri, de intelegeri. Dar, daca discutam limbajul surzilor, ajungem exact acolo unde suntem. Un demnitar maghiar se plimba in calitate de particular intr-o zona a tarii, intervine direct in alegerle noastre, organele locale il primesc si il aplauda, iar cele centrale isi piaptana campania electorala.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Kover Laszlo Parlament Ungaria Romania, #Ungaria Romania Tinutul Secuiesc, #scandal Romania Ungaria , #maghiari