Liderul PCM Covasna refuza sa arboreze drapelul Romaniei

Vineri, 24 Ianuarie 2014, ora 19:00
3353 citiri
Liderul PCM Covasna refuza sa arboreze drapelul Romaniei

Liderul Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, spune ca nu va da curs solicitarii prefectului Dumitru Marinescu de a arbora drapelul Romaniei pe sediul organizatiei, atat timp cat in Romania exista "cetateni de rangul unu si doi", iar simbolurile secuiesti nu sunt respectate.

Presedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, vineri, in legatura cu intentia prefectului Dumitru Marinescu de a solicita partidelor maghiare sa arboreze drapelul Romaniei pe sedii, ca el nu va da curs acestei cereri.

"Nu vom arbora drapelul Romaniei pe sediul PCM Covasna. Atat timp cat in Romania exista cetateni de rangul unu si cetateni de rangul doi, si pana cand simbolurile secuiesti nu sunt respectate in aceasta tara, nu vom da curs solicitarii prefectului", a spus Kulcsar Terza.

Presedintele PCM Covasna a mentionat ca atunci cand secuii isi vor putea folosi liber propriile simboluri, atunci va da si el curs unei astfel de solicitari.

La randul lui, presedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat ca intai asteapta sa primeasca in mod oficial sesizarea prefectului Dumitru Marinescu.

"Intai astept ca sa primim in mod oficial sesizarea, dupa care vom analiza legislatia la care se va face referire in acest document", a spus Tamas.

Prefectul de Covasna, Dumitru Marinescu, declara, joi, ca a primit o sesizare din partea unui cetatean ca pe sediul PNL Covasna din centrul municipiului Sfantu Gheorghe nu este arborat drapelul Romaniei.

Prin urmare, prefectul a cerut conducerii PNL Covasna sa arboreze steagul, raspunsul cabinetului senatorial al liderului PNL Covasna, Marius Obreja, fiind ca prefectul sa ia masurile ca toate partidele din Sfantu Gheorghe sa respecte legea si sa arboreze drapelul pe sediile organizatiilor.

Dumitru Marinescu a afirmat ca pe cladirile ocupate de PSD si PDL este arborat drapelul national, drept urmare va trimite cate o sesizare doar partidelor maghiare, respectiv UDMR, PCM si PPMT, cu cererea de a se conforma prevederilor legale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#PCM Covasna steag Romania, #lider PCM refuz steag Romania, #arborare steag Romania PCM , #maghiari