Liderul UDMR Covasna: Ce nu e ascultat la Bucuresti este auzit la Bruxelles sau Washington

Joi, 07 Februarie 2013, ora 11:27
2998 citiri
Liderul UDMR Covasna: Ce nu e ascultat la Bucuresti este auzit la Bruxelles sau Washington
Foto: szegedma.hu

Presedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat ca este important faptul ca Guvernul de la Budapesta sustine dorintele maghiarilor din Romania. Acesta a precizat ca "ceea ce nu este ascultat la Bucuresti este auzit la Budapesta, Bruxelles sau Washington".

"Este important si un lucru bun ca Guvernul Ungariei si reprezentantii lui sustin dezideratele noastre, apartinem aceleiasi natiuni", a spus Tamas, citat de Mediafax.

Liderul UDMR Covasna, totodata si presedintele Consiliului Judetean, a facut declaratiile in contextul afirmatiei secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Externe de la Budapesta, Nemeth Zsolt, pe tema steagului secuiesc.

Acesta a mai spus ca folosirea simbolurilor nationale este un drept si ceva obisnuit in toata lumea, argumentand ca "ceea ce nu este ascultat la Bucuresti este auzit la Budapesta, Bruxelles sau Washington".

"Noi nu dorim altceva decat ceea ce este natural in tarile Uniunii Europene. Vrem autonomie teritoriala, ceea ce functioneaza in mai multe tari ale Uniunii Europei, si vrem sa folosim simbolurile noastre. Noi respectam simbolurile statului roman si nu vrem altceva decat sa fie respectate si cele ale maghiarimii, ale secuimii. Deci putin respect, atat cerem", a explicat Tamas Sandor.

Ponta raspunde Ungariei in scandalul drapelului secuiesc: Nu acceptam obraznicii (Video)

Secretarul de stat din MAE al Ungariei, Nemeth Zsolt, a cerut marti arborarea steagului Tinutului Secuiesc in Ungaria, in replica la faptul ca maghiarii din Transilvania ar fi supusi unei agresiuni simbolice. In replica, prim-ministrul Victor Ponta i-a transmis secretarului de stat maghiar ca nu accepta "obraznicii".

Corlatean despre arborarea drapelului secuiesc: Nu acceptam simboluri care trezesc nostalgii

Ministrul roman al Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a intervenit miercuri seara in scandalul legat de arborarea drapelului secuiesc in Ungaria, precizand ca este necesar sa-si exprime dezacordul, intrucat nu sunt acceptabile "simbolurile ce trezesc nostalgii".

Nu in ultimul rand, ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Oszkar Fuzes, a afirmat ca Ungaria sustine cererea maghiarilor din Romania, de a oficializa Tinutul Secuiesc.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#UDMR Covasna scandal steag secuiesc , #maghiari
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
Poza 4lea
4lea
rank 5
boanghinele fac incalzirea pentru 16 martie