MAI: Extremistii maghiari, interzisi in Romania

Vineri, 14 Martie 2014, ora 19:11
18820 citiri
MAI: Extremistii maghiari, interzisi in Romania
Foto: Arhiva

Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a anuntat, vineri seara, ca mai multi cetateni maghiari care fac parte din patru formatiuni extremiste, printre care Jobbik si Garda Maghiara, sunt indezirabili in Romania.

"In urma activitatilor de evaluare a riscurilor la adresa ordinii publice si a securitatii nationale, (...) autoritatile romane competente au luat decizia instituirii unor masuri preventive in vederea pre-intampinarii producerii unor evenimente de natura a afecta ordinea publica si securitatea nationala.

Astfel, a fost instituita masura nepermiterii intrarii pe teritoriul Romaniei si s-a solicitat instantei competente declararea ca indezirabili pentru un numar de cetateni ungari care desfasoara in tara noastra activitati cu caracter extremist in favoarea organizatiilor Noua Garda Ungara, Miscarea de Tineret din cele 64 de Comitate, Oastea Haiducilor si Jobbik. Despre acestia s-a stabilit cu certitudine ca sunt implicati in activitati de natura a justifica masurile dispuse in conditiile legii", a spus purtatorul de cuvant al MAI.

Basescu cere Parlamentului sa interzica extremistii maghiari pe teritoriul Romaniei

De asemenea, aceasta a mai afirmat ca, in prezent, autoritatile romane "sunt intr-o procedura de informare a autoritatilor ungare pentru a avea certitudinea ca si persoanele vizate sunt informate".

Decizia a fost luata de Ministerul de Interne, dupa o discutie cu presedintele.

Masurile sunt anuntate cu doar o zi inainte de 15 martie - Ziua maghiarilor de pretutindeni - cand in zonele locuite de maghiari din Ardeal vor fi organizate manifestari legate de Revolutia maghiara de la 1848.

Basescu: Romanii nu au atatea drepturi in Ungaria, nu primim lectii de la politicienii maghiari

Joi seara, presedintele Traian Basescu a transmis ca Romania nu primeste lectii de la politicienii maghiari, dar si ca romanii din Ungaria nu au atatea drepturi precum etnicii maghiari din Romania. In plus, a avertizat ca "oricine poate fi expulzat in plin sejur pe teritoriul Romaniei".

De asemenea, presedintele a cerut public, marti seara, elaborarea unor legi care sa interzica prezenta partidului maghiar extremist pe teritoriul Romaniei, dupa ce luni seara circa 3.500 de persoane au participat la un miting al secuilor, la Targu Mures.

Ponta: Basescu a vrut sa fure caimacul, stia ca pregatim declararea ca indezirabil a liderului Jobbik

Liderul Jobbik, catre Basescu si Ponta: Ori sunteti dezinformati, ori faceti un joc antimaghiar

In plus, miercuri, premierul Victor Ponta a spus ca Guvernul a transmis Presedintiei un material al Ministerului de Interne privind activitatea liderului Jobbik, precizand ca Romania poate interzice prezenta pe teritoriul tarii a unei persoane.

Liderul Jobbik, Vona Gabor, a transmis joi ca Traian Basescu si Victor Ponta "ori au fost dezinformati, ori fac un joc politic antimaghiar".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#maghiari Jobbik interzisi Romania, #unguri interzisi Romania, #masuri MAI ziua maghiarilor , #maghiari