Oana Niculescu-Mizil: Maghiarii incearca marea cu degetul

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 19:13
4451 citiri
Oana Niculescu-Mizil: Maghiarii incearca marea cu degetul
Foto: Facebook/ Oana Niculesc-Mizil

Deputatul PSD Oana Niculescu-Mizil comenteaza scandalul iscat de arborarea steagului secuiesc pe institutiile din Romania, apreciind ca maghiarii "incearca marea cu degetul, poate, poate Romania adoarme".

"Ii inteleg pe maghiari. Incearca si ei marea cu degetul, cum se spune. Poate, poate, Romania adoarme, in virtutea drepturilor minoritatilor, Statul National Unitar Roman isi va lasa romanii din Harghita si Covasna prada lui Tokes si ai lui, extremistii de serviciu. Il scriam lui Tokes sa ne lase in pace inca din 2011", a notat Oana Niculescu-Mizil pe contul sau de Facebook.

Aceasta aminteste primul articol din Constitutia Romaniei, unde "se stipuleaza fara drept de apel" ca "Romania este stat national, suveran si indivizibil".

"Cu aceasta Constitutie, Romania a intrat in marea familie europeana alaturi de Ungaria, Austria, Germania, alaturi de Franta, Grecia si de celelalte tari din Uniune", continua deputatul PSD.

Ponta: Un ambasador nu ne da sfaturi cum sa ne facem Constitutia

Social-democrata face si o trecere in revista a istoriei steagului national al Romaniei.

"Steagul national al Romaniei este drapelul ros-galben-albastru. El a fost fluturat de romani in batalia de la Selimbar, in timpul revolutiei de la 1821, a fost simbolul national in lupta de pe Dealul Spirii, a fluturat la Alba Iulia in anul propasirii nationale, 1918. Ostasii romani au dus acest drapel si la Budapesta. Atunci in '919 am eliberat capitala Ungariei.

Am fost, am eliberat si am plecat! Drapelul national a fost pana la Sevastopol, a fost ingenunchiat la Cotul Donului, dar nu a murit. Drapelul ros-galben-albastru nu moare si nici nu se preda. El ne-a fost simbol si drept si ideal, vorba poetului nostru national Adrian Paunescu", a afirmat Oana Niculescu-Mizil.

Ponta raspunde Ungariei in scandalul drapelului secuiesc: Nu acceptam obraznicii (Video)

Aceasta subliniaza ca are tot respectul pentru cetatenii romani de etnie magiara si ca are multi prieteni maghiari "care respecta drapelul romanesc si legile Statului Roman, Independent, Unitar si Indivizibil".

"Am trait in buna pace cu fratii nostril maghiari, atat timp cat nu au uitat ca mama noastra comuna este Romania! Am aceptat UDMR-ul la guvernare, am fost de acord cu drepturile maghiarilor la limba si obiceiuri, am facut tot ce este omeneste posibil ca maghiarii sa se simta cetateni romani si europeni", a mentionat parlamentarul PSD.

"Steagul secuimii (ale culori nu le stiu si nici nu ma intereseaza) poate fi arborat de oricine doreste, maghiar, roman, turc, tatar. Poate fi arborat pe case, pe masini, in baie sau in orice loc intim. El nu poate fi arborat pe cladirile institutiilor nationale ale Statului National Unitar Roman. Constiututia Romaniei, Legea Fundamentala, in virtutea careia UDMR este in Parlament, nu ne lasa sa ne batem joc de institutiile Romaniei", a continuat deputatul social-democrat.

In incheiere, Oana Niculescu-Mizil a saluat "atitudinea ferma" a prim-ministrului Victor Ponta, legata de acest subiect: "Trebuie sa aratam tuturor ca statul roman isi apara identitatea nationala si Constitutia!".

F.N.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Oana Niculescu Mizil scandal steag secuiesc, #Oana Niculescu Mizil maghiari, #Oana Niculescu Mizil scandal Ungaria, #scandal arborare steag secuiesc , #maghiari