Plangere penala pentru primarul din Tg Mures: Nu a lasat secuii sa protesteze

Marti, 10 Martie 2015, ora 17:22
2646 citiri
Plangere penala pentru primarul din Tg Mures: Nu a lasat secuii sa protesteze
Foto: TVR

Presedintele Consiliului National Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ca va depune plangeri penale pentru abuz in serviciu impotriva primarului din Targu Mures, Dorin Florea, si a reprezentantilor Politiei si Jandarmeriei, care au dat aviz negativ organizarii unui mars si a unui miting al secuilor, din cauza violentelor de anul trecut.

"Am redactat o plangere penala care urmeaza sa fie inca analizata si dezbatuta de juristi. Ne mai consultam, dar in cursul lunii sper ca depunem plangere penala pentru abuz in serviciu, printre altele. (...) Bineinteles, impotriva domnului primar si a acelor reprezentanti ai autoritatilor care au fost si care au participat la a doua sedinta de avizare si pe care as putea sa ii nominalizez verbal daca as fi primit Procesul Verbal", a spus Izsak Balazs.

Miting cu scandal la Targu Mures - imbranceli intre jandarmi si secui (Video)

Acesta a spus ca prin neavizarea mitingului de protest, care era anuntat impotriva planului de reorganizare administrativ-teritoriala a Romaniei, si a marsului pe strazile orasului, ce se dorea a fi organizat marti, municipalitatea ar fi incalcat dreptul la libera exprimare.

Din acest motiv, Izsak Balazs a cerut tuturor organizatiilor de etnie maghiara "sa impartaseasca pozitia noastra si sa ia atitudine privind incalcarea drepturilor fundamentale".

Pana in prezent la apelul lui Izsak Balazs a raspuns doar liderul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), Szilagyi Zsolt, care s-a deplasat la Targu Mures pentru a depune o floare la Monumentul Secuilor Martiri.

Acesta a declarat ca interzicerea mitingului de marti, de la Targu Mures, ar fi o lezare a drepturilor fundamentale si ca aceasta "tensiune" ar fi creata de autoritatile locale, dar si de cele centrale, in speta Guvernul.

"Avem de-a face, din pacate, din nou cu lezarea drepturilor fundamentale (...) Ma tem foarte mult ca aceasta situatie, aceasta tensiune creata in mod constient de autoritatile locale si centrale care e fapt sunt o provocare impotriva cetatenilor care doreau sa sarbatoreasca democratic, pasnic, cu demnitate, aceasta situatie este in mod constient creata.

Si cred ca acest guvern, care mai este inca in functiune cateva saptamani sau luni, se teme de sfarsit. Si are nevoie - Doamne fereste sa avem evenimente - dar are nevoie de ceva prin care sa dovedeasca ca noi suntem iarasi cei care salvam romanii.

(...) Cred ca primul responsabil in situatia creata sunt autoritatile locale, respectiv, centrale. Tocmai din acest motiv fac apel la toti cetatenii care vor sa depuna flori astazi - nu va fi nimic organizat, deoarece autoritatile au interzis acest lucru - deci cei care in mod individual se deplaseaza la Monumentul Secuilor Martiri, sa nu raspunda la provocari", a spus Szilagyi, intr-o conferinta de presa.

Ce spune primarul din Targu Mures

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, a aratat, la randul sau, ca oamenii trebuie sa fie preocupati sa creeze plusvaloare culturala, plusvaloare universitara, profesionala si "nicidecum sa se uite la atitudinile extremistilor care prin asta isi castiga salariul".

Primarul din Targu Mures, despre scoala ticalosiei si problema steagurilor secuiesti - Interviu

"Nu am absolut nicio opreliste pentru comemorari sau pentru ca unii sa isi oglindeasca valorile istorice si culturale, dar venitul in Targu Mures cu scandalul, sa uite! Sa depuna plangere penala, ca vor fi tot atatea plangeri penale ca si rasuri penale, ca o sa ajungem de la plans la ras penal. De fapt, ajunge totul in derizoriu. In tara asta trebuie sa apara niste reguli cu care sa nu te joci, care inseamna Constitutia, legi si nu raiul destrabalarilor.

Din pacate Romania a ajuns raiul destrabalarilor si imi pare rau ca e ales Targu Muresul pentru asta. Sunt oameni care traiesc din acest lucru, tot timpul sa perpetueze ura, uratul, nu au treaba pe acasa", a sustinut primarul din Targu Mures.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#plangere penala primar Targu Mures, #secui plangere penala Targu Mures, #miting secui Targu Mures , #maghiari
Comentarii
Poza trolheim
trolheim
rank 1
Saracii secui, cu ce se vor mai incalzi iarna, cu Verestoy sau Doja?