UDMR: Legea privind Liceul Romano-Catolic de la Targu Mures e rezultat concret al acordului cu PSD si ALDE

Vineri, 09 Februarie 2018, ora 23:36
3008 citiri
UDMR: Legea privind Liceul Romano-Catolic de la Targu Mures e rezultat concret al acordului cu PSD si ALDE
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Presedintele UDMR Kelemen Hunor afirma ca adoptarea in Parlament a legii privind Liceul Romano-Catolic de la Targu Mures este rezultatul concret al acordului de cooperare parlamentara cu PSD si ALDE.

"Partidul National Liberal (PNL) si Partidul Miscarea Populara (PMP) care, la fel ca UDMR, fac parte din acelasi grup parlamentar la nivel european - Partidul Popular European (PPE), doresc sa puna in discutie la Curtea Constitutionala legea privind infiintarea unei scoli romano-catolice. Ei sunt, astazi, cei care folosesc orice ocazie pentru a impiedica dialogul romano-maghiar", a subliniat presedintele UDMR, Kelemen Hunor, la Forumul Reprezentantilor Maghiari din Bazinul Carpatic (KMKF).

In urma acordului de cooperare parlamentara incheiat anul trecut, desi s-a propus Uniunii intrarea la guvernare, UDMR nu a considerat intrunite conditiile necesare. Acordul cu PSD-ALDE a fost mentinut si in 2018, pentru ca UDMR nu doreste sa se izoleze in Parlament, a explicat liderul UDMR.

"Aceasta este o simpla colaborare, care presupune ca, daca suntem de acord cu una sau cu doua probleme, ne sprijinim reciproc in cazul adoptarii acestora", a adaugat liderul Uniunii, precizand ca bilantul acordului este unul mixt.

"Anul trecut si anul acesta am reusit sa avansam mai ales in ceea ce priveste problemele educationale: finantarea de la bugetul de stat a Institutului Teologic Protestant, infiintarea Centrului pedagogic maghiar la Oradea si infiintarea prin lege a Liceului Romano-Catolic din Targu Mures - sunt singurele rezultate concrete al cooperarii", a subliniat el.

"Am lansat programul intitulat 'O mie de ani in Transilvania, o suta de ani in Romania'. Vrem sa demonstram ca suntem o comunitate care genereaza valori, nu numai pentru a imbogati cultura maghiara in Bazinul Carpatic, dar si pentru tara in care traim. Initiem dialogul nu doar cu partidele romanesti, dar si cu societatea romaneasca. Exista un feedback pozitiv din partea liderilor de opinie romani, chiar daca suntem departe de adevarata depasire a barierelor", sustine presedintele UDMR.

Referitor la programul de dezvoltare economica a Transilvaniei, liderul Uniunii a precizat faptul ca UDMR este pregatita sa il extinda si in Tinutul Secuiesc si regiunea Partium. Acest lucru contribuie la perpetuarea si prosperitatea comunitatii maghiare pe pamantul natal si aduce si o accelerare economiei romanesti.

Vezi mai multe informatii si despre scandalul pe liceul de la Targu Mures

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Hunor Dragnea Tariceanu colaborare, #liceu maghiar Targu Mures PSD UDMR , #maghiari