Coalitia discuta infiintarea unui nou minister - vezi care ar putea fi acesta

Luni, 27 Iunie 2011, ora 21:22
2993 citiri
Coalitia discuta infiintarea unui nou minister - vezi care ar putea fi acesta
Foto: Arhiva

Liderii coalitiei de guvernamant au discutat in sedinta de luni dimineata posibilitatea infiintarii unui minister sau a unei agentii care sa se ocupe strict de absorbtia de fonduri europene, conform unor surse.

PDL, UDMR, UNPR si liderii minoritatilor s-au inteles cu privire la infiintarea cat mai rapida a acestui noi minister, au declarat surse, pentru Realitatea TV.

Initiativa se impiedica de faptul ca in acest mod se schimba structura Guvernului si e nevoie de un nou vot de investitura in Parlament, a carui sesiune se incheie in aceasta saptamana si unde Puterea are o majoritate foarte fragila.

Liderii coalitiei au discutat si o varianta suplimentara, anume infiintarea unei agentii guvernamentale, care sa preia aceste atributii.

Informatiile au fost confirmate partial de ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

"Suntem in analiza absorbtiei fondurilor, au fost mai multe discutii cu UE, ei isi doresc sa aiba un partener cu care sa discute toate programele in derulare", a confirmat ministrul Mediului, la Realitatea TV, dand exemplu tari precum Ungaria sau Polonia, care au un asemenea minister.

Laszlo Borbely a mai subliniat ca totul este deocamdata in faza de discutii in coalitie, si "nu de azi de ieri", a punctat el.

"Daca se va ajunge la concluzia ca e nevoie de acest minister, atunci se vor face toate formalitatile de rigoare", a precizat Borbely, adaugand: "Problema de fond este interfata cu UE si acest lucru il discutam acum".

Deputatul UNPR Eugen Nicolicea a declarat la Realitatea TV ca nu va fi nevoie de votul Parlamentului pentru intregul guvern, ci doar pentru noul minister.

"Presupune modificarea unei legi organice, nu se da un vot pentru intreg guvernul, ci numai pentru infiintarea ministerului. Trebuie sa se obtina majoritatea plus 1 din numarul total al deputatilor si senatorilor. Practic e vorba de un proiect de lege, prin procedura de urgenta ar trebui sa dureze putin, de exemplu, daca maine s-ar intruni Birourile Permanente pentru a pune o sedinta miercuri sau joi, s-ar putea vota", a explicat deputatul UNPR.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#minister fonduri europene, #infiintare minister, #modificare Guvern Boc , #minister