USR il ataca pe Denes, propus ministru al Apelor: Lup pus paznic la oi

Marti, 09 Ianuarie 2018, ora 18:11
5435 citiri
USR il ataca pe Denes, propus ministru al Apelor: Lup pus paznic la oi
Foto: Arhiva Facebook/ Ioan Denes

Senatorul USR Mihai Gotiu a declarat, marti, ca senatorul PSD Ioan Denes, propus s-o inlocuiasca pe Doina Pana la Ministerul Apelor si Padurilor, in sesiunea parlamentara recent incheiata a votat "unul dintre cele mai distructive proiecte legislative la adresa ariilor naturale protejate".

"PSD confirma faptul ca negocierile si discutiile despre restructurarea Guvernului Tudose au la baza disputele interne dintre diferitele grupuri si clanuri din partid, nu competentele si performantele actualilor sau viitorilor ministri.

Senatorul PSD Ioan Denes, propus s-o inlocuiasca pe Doina Pana la Ministerul Apelor si Padurilor, nu are nicio experienta in domeniu, iar in sesiunea parlamentara recent incheiata a votat unul dintre cele mai distructive proiecte legislative la adresa ariilor naturale protejate", se arata intr-un comunicat de presa.

Potrivit CV-ului de pe pagina Senatului, Ioan Denes a absolvit Universitatea Tehnica din Cluj, cu diploma de subinginer mecanic, a lucrat ca electrician la CFR, a fost consilier local si judetean si director comercial la doua firme private.

"Singurele doua lucruri care il 'recomanda' pentru sefia Ministerului Apelor si Padurilor sunt devotamentul lui fata de Putere - in februarie 2014 a schimbat fotoliul de senator PNL cu cel de senator PSD, cand s-a spart coalitia de guvernare USL - si faptul ca apartine aceluiasi grup (Filiala PSD Bistrita-Nasasud) din care a face parte ministrul demisionar Doina Pana", se mai arata in comunicat.

"Este tipic pentru PSD sa propuna ministri in functie de jocurile de putere din propriul partid, nu in functie de competentele acestora. Interesele diferitelor triburi din PSD sunt mai importante decat interesele generale ale tuturor cetatenilor Romaniei.

In domeniul mediului, inclusiv al apelor si padurilor, situatia este si mai grava cand e nominalizata o persoana cu antecedente in sustinerea unor legi distructive pentru ariile naturale protejate. E o situatie standard de lup pus paznic la oi", a comentat, potrivit sursei citate, senatorul USR Mihai Gotiu nominalizarea facuta de PSD.

Senatorul USR precizeaza ca Ioan Denes se numara printre cei care au votat, pe 23 octombrie 2017, proiectul cu dedicatie de dinamitare si cianurare a ariilor naturale protejate.

Potrivit proiectului legislativ, limitele ariilor naturale protejate (parcuri nationale, situri de interes comunitar Natura 2000, monumente ale naturii etc.) ar putea fi modificate in mod discretionar, pentru a permite exploatari miniere care au primit licenta inainte de anul 2007 (anul aderarii Romaniei la UE, implicit la normele europene de protectie a mediului).

Proiectul incalca doua directive europene (Directiva 79/409/CEE privind conservarea pasarilor salbatice si Directiva 92/43/CEE privind conservarea habitatelor naturale si a florei si faunei salbatice), jurisprudenta europeana in domeniu si principiile dreptului international al mediului (conform carora avizele si autorizatiile de mediu trebuie sa respecte legile si regimul de protectie din momentul eliberarii lor).

In ciuda mai multor intrebari si interpelari formulate de senatorul USR Mihai Gotiu in toamna lui 2017, ministerele Mediului si Apelor si Padurilor, ANANP si ANRM nu au prezentat inca o lista completa a ariilor naturale protejate care vor fi afectate de proiectul legislativ.

"E vorba de o lege cu dedicatie pentru care riscam un nou infringement, destinat tuturor celor care inainte de aderarea la UE au pus ochii pe resursele naturale ale Romaniei, indiferent de costurile si distrugerile pentru mediu, comunitatile locale si pentru toti contribuabilii, cu care realizarea unor astfel de proiecte miniere vin la pachet.

Pana nu e prea tarziu, le solicit liderilor PSD sa se razgandeasca si sa vina cu o alta propunere de ministru. Daca d-nul Denes e cea mai 'competenta' persoana pe care o au in partid in domeniul apelor si padurilor, atunci viitorul se arata sumbru pentru ape si paduri", a mai declarat Mihai Gotiu.

Cu 66 de voturi pentru (inclusiv cel al lui Ioan Denes) si 22 de voturi impotriva, proiectul legislativ la care face referire parlamentarul USR a fost votat la Senat pe 23 octombrie 2017 si trimis la Camera Deputatilor, camera decizionala.

Senatorul Ioan Denes a fost propus de PSD pentru preluarea functia de ministru al Apelor si Padurilor, dupa ce Doina Pana a demisionat.

Senatorul Ioan Denes, propunerea PSD pentru ministerul Apelor, este parlamentarul criticat in primavara anului trecut inclusiv de liderul PSD, dupa ce a spus ca persoanele de acelasi sex nu au voie sa se tina de mana pe strada, daca acest lucru nu este scris intr-o lege, deoarece i-ar incalca lui libertatea.

Pe acelasi subiect:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#USR atac Denes ministru, #USR ataca propunere Ministerul Apelor , #minister
Comentarii
S
Stan
rank 1
Nici nu ma mir ca iar au numit pe baza de slugareala la Sefu'...