E oficial: Toti membrii Consiliului de Administratie al Postei Romane vor fi revocati

Marti, 10 Iunie 2014, ora 21:13
3415 citiri
E oficial: Toti membrii Consiliului de Administratie al Postei Romane vor fi revocati

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) din Posta Romana a ajuns la concluzia ca toti membrii Consiliului de Administratie (CA) vor fi revocati, cu exceptia reprezentantului Fondului Proprietatea (FP), a declarat, marti, ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea.

"Cu siguranta, pot sa va argumentez ca, in acest moment, toti actionarii sunt ferm convinsi sa schimbe Consiliul de Administratie. Totul se va anunta cand se va intampla ceva. Am stiut de schimbarea directorului, dar nu mi se pare normal ca, prin comunicari gen telefon, e-mail sa vin si sa iau o pozitie oficiala apropo de ceea ce intampla acum la Posta".

Consiliului de Administratie al Postei Romane, decimat - surse

"De facto, nu se intamplase nimic, nu se schimbase Consiliul de Administratie. In acest moment, daca ma intrebati, va raspund ca nu stiu daca mai este Consiliu de Administratie la Posta. AGA ia o decizie. Stiu, insa, ca AGA a ajuns la concluzia ca toti in afara de reprezentantul Fondului Proprietatea vor fi revocati, urmand sa fie numit un Consiliu de Administratie interimar, iar acesta din urma va lua o decizie daca ramane cu domnul Smeeianu sau alege un alt director general interimar", a spus Cotovelea.

Oficialul a adaugat ca asteapta argumentele AGA referitoare la o eventuala decizie de revocare a membrilor Consiliului de Administratie din Posta Romana.

"Astept sa vad care sunt argumentele discutate in AGA, nu stiu sa va spun altceva. Ministrii nu fac ce vor ei. Exista niste reguli, niste responsabilitati, analize juridice, operationale si, in functie de asta, administratorii nostri care sunt indreptatiti sa analizeze modul in care un Consiliu de Administratie la Posta s-a manifestat. Ei propun si ei iau o decizie. Mi se pare extrem de justificat ca atunci cand dam declaratii de presa noi, ministerul, ca si actionar, sa o facem in deplina cunostinta de cauza", a spus ministrul.

"Ce pot sa va spun este ca Adunarea Generala a Actionarilor a luat decizia ferma de a schimba Consiliul de Administratie. Din ce stiu, nu exista motive temeinice si juridice ca reprezentantul Fondului Proprietatea sa fie schimbat. Ceilalti sase membri ai Consiliului de Administratie au fost alesi de domnul Smeeianu si de Posta in urma procesului de selectie, pe baza Ordonantei 109", a mai afirmat ministrul pentru Societatea Informationala.

Compania Nationala Posta Romana este cel mai mare operator de servicii postale, cu o retea teritoriala de 5.680 de oficii postale.

Statul roman detine 75% din actiuni la Posta Romana, in timp ce restul de 25% este detinut de Fondul Proprietatea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#conducere Posta Romana demisa, #Consiliu Administratie Posta demis , #minister
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Dacă într-o reședință de județ marți primești ziarul de sambătă...