Justitia sunt EU

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 26 Noiembrie 2008, ora 00:33
9925 citiri
Justitia sunt EU
Foto: hitechcj.com

Incercati sa v-o imaginati pe Elena Turcu in locul judecatoarei din celebra reprezentare simbolica. Legata la ochi, cu balanta in mana stanga si cu sabia in dreapta. Impartind justitia in mod echitabil, la toata lumea, dupa fapta si rasplata...

Ar trebui sa facem cateva corecturi esentiale pozei din stanga, pentru a o apropia de imaginea Elenei Turcu din acea celebra seara de mai 2007, cand judecatoarea a fost surprinsa beata la volan de catre politisti.

Sa o dezlegam la ochi, sa ii aruncam balanta din mana si sa ii lasam doar sabia din dreapta. Doar asa am reusi sa apropiem imaginea Elenei Turcu de simbolul Justitiei.

Judecatoarea noastra a avut marele ghinion sa fie filmata in acea seara. Daca nu ar fi existat proba video, mai mult ca sigur ca nu am fi auzit nimic de acest caz, practic nu ar fi existat. El s-ar fi stins de la primul, cel tarziu de la al doilea telefon dat de femeia care sfida cu foarte mult tupeu atat prezenta politistilor, cat si pe cea a presei.

La un moment dat, in acea seara de mai 2007, cand judecatoarea isi manifesta pe fata dispretul fata de cei trei politisti, care se rugau de femeie sa binevoiasca a da proba de alcoolemie, Elena Turcu le-a spus acestora: "La nivelul meu, vreau sa vina aici seful politiei, doar in prezenta lui dau testul..."

Elena Turcu le vorbea tuturor ca si cum chiar ar fi fost pe un soclu, precum simbolul din poza noastra, pastrand si sabia in mana si amenintand in permanenta cu ea. Ea avea un singur lucru sa ne spuna, atunci cand reusea sa articuleze cuvintele: eu nu sunt un simplu om, iar voi nu o sa ajungeti la nivelul meu nici in o mie de ani.

Este si mai grav daca ne gandim ca o astfel de creatura a impartit pana atunci justitia prin tribunalele din Romania. Sa nu generalizam si sa nu aruncam anatema asupra niciunui alt judecator. Si nici asupra sistemului, care poate a incurajat-o sa devina astfel si i-a validat de fiecare data gesturi de acest fel. Sa privim doar exemplul ei.

Cum credeti ca a judecat acea femeie cazurile pe care le-a avut de solutionat la viata ei? Cu ce valori si cu ce balanta a masurat ea dreptatea pe care a impartit-o in salile de judecata?

Se spune ca, atunci cand esti beat, ceea ce spui este ceea ce crezi cu adevarat. Cand esti beat iti dezvalui adevarata ta natura. Alcooltestul, pe care cei trei nefericiti politisti au reusit intr-un final sa i-l faca judecatoarei, indica o alcoolemie de 1 mg la mie.

Prin tot ce a facut si a spus in acea seara, Elena Turcu nu ne-a transmis decat un singur lucru. Eu nu sunt ca voi, pe mine nu ma judecati voi, pe mine NU ma puteti judeca. Eu sunt deasupra voastra, EU sunt legea si justitia!

Inca un pahar in plus si am fi auzit-o spunand ca: L'etat c'est moi!

Insa, aceste din urma cuvinte ne-au fost transmise de catre procurorii care au solutionat cazul cu neinceperea urmarii penale (NUP), in cazul judecatoarei Turcu. Astfel, ceea ce nu a mai apucat sa ne spuna Elena Turcu, ne-a "declarat" sistemul din care judecatoare face parte.

Cel mai grav lucru este ca sistemul si superiorii Elenei Turcu, procurorii care s-au ocupat de caz si CSM-ul, nu au facut altceva decat sa LEGITIMEZE, prin deciziile lor, comportamentul si fapta judecatoarei. Am fost instiintati oficial ca EI, procurorii, judecatorii si intregul lor sistem sunt deasupra noastra, deasupra legii si a bunului simt.

Exceptie a facut doar ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, care a declarat ca membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se comporta ca niste sindicalisti care isi apara colegii care gresesc.

Nu se poate spune nici macar ca este vorba de disolutia puterii si a statului, asa cum s-au exprimat unii jurnalisti care au comentat acest caz.

Paradoxal, avem de-a face cu o dovada de intarire si consolidare a puterii si a sistemului, asa stramb cum este el croit in prezent.

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Lovitură în Dosarul 2 Mai. Judecătoarea care a produs indignare după ce a întrebat dacă unul dintre tinerii omorâți este la proces nu va fi suspendată
Lovitură în Dosarul 2 Mai. Judecătoarea care a produs indignare după ce a întrebat dacă unul dintre tinerii omorâți este la proces nu va fi suspendată
Ioana Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului accidentului de la 2 Mai, deși Inspecţia Judiciară ceruse suspendarea acesteia. Decizia a fost luată miercuri, 24 aprilie, de Consiliul...
#Elena Turcu, #Justitie, #CSM, #ministerul justitiei , #minister
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
V
votant neplatitor de taxe si impozite sistemului protectionist
rank 1