Masini de lux la ministere, in plina criza

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 08:52
3486 citiri
Masini de lux la ministere, in plina criza
Foto: India Server

Cele mai scumpe autoturisme se afla la Ministerul Mediului, la Ministerul Muncii, la Ministerul Sanatatii si la Ministerul Dezvoltarii si Turismului, majoritatea fiind cumparate in perioada crizei, iar printre marci se regasesc Mercedes, Volkswagen, Toyota Lexus.

Ministerul Mediului detine, din 2008, un autoturism Toyota Lexus, de peste 60.000 de euro, oficialii din MAE se plimba in autoturisme Mercedes Benz C180 Kompresor, de peste 33.000 de euro, iar cei de la Ministerul Muncii cu un BMW X3 de peste 41.000 de euro, informeaza Financiarul.

Volkswagen Passat este marca preferata pe care o detin administratiile publice, majoritatea fiind achizitionate in 2007, dar si anul trecut.

In 2009, Guvernul a interzis autoritatilor si institutiilor publice sa reinnoiasca parcul auto. Exceptie de la regula a facut-o ministerul condus de Elena Udrea, unde au fost cumparate trei Volkswagen Passat (pretul de pornire pentru un astfel de model este de 20.000 de euro), sase Skoda Octavia, un autoturism Kia Magentis si 10 Dacia Logan.

Dupa reorganizarea decisa un an mai tarziu, achizitiile MT au fost preluate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Astfel ca, in 2010, institutia condusa de Elena Udrea beneficiaza de unul dintre cele mai mari parcuri auto, cu 87 de autoturisme.

La Ministerul Agriculturii, dintr-un total de 20 de autoturisme 13 sunt Daewoo Nubira II. Ultimele masini de serviciu au fost achizitionate in anul 2006, la care se adauga doua autoturisme Citroen autoutilitare din 2007 preluate in urma finalizarii unor programe PHARE.

In patrimoniul Secretariatului General al Guvernului se afla 21 de autoturisme, iar majoritatea sunt Daewoo. Aceeasi marca se regaseste si in jumatate din parcul auto de la MAE, 17 astfel de autoturisme fiind achizitionate in perioada 1998-2006. Ministerul de Externe a compensat insa cu cele mai recente achizitii.

"In luna februarie 2008 au fost procurate doua autoturisme Mercedes Benz C180 Kompresor pentru centrala MAE, iar in luna martie a fost achizitionat un autoturism Hyundai SantaFe pentru Agentia Nationala de Control al Exporturilor (ANCEX)", a precizat Biroul de presa al ministerului. De asemenea, acelasi minister mai detine un BMW 730i din 2007.

In parcul auto detinut de Ministerul Muncii sunt in total 56 de autoturisme, dintre care 47 Dacia Logan fabricate si achizitionate in anul 2008 ce deservesc Inspectoratele Judetene de Inspectie Sociala si al municipiului Bucuresti.

Potrivit Biroului de presa al ministerului, tot aici se mai gaseste insa si un BMW X3 - fabricat in 2006 (de peste 41.000 de euro) si achizitionat in anul 2006 prin proiectul Fondul Social European pentru activitati specifice, iar anul trecut, de la Inspectia Muncii, un Volkswagen Passat fabricat in anul 2008.

Printre cele 10 autoturisme care deservesc Ministerul Sanatatii se afla si Toyota Landcruiser, achizitionat in 2008 (NATO/ C.O.S.U), a carui valoare de piata este de peste 49.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#parc auto ministere Romania, #achizitii masini ministere , #minister