Ministerul Educatiei a descoperit nereguli la Universitatea "Valahia" din Targoviste

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 10:36
3384 citiri
Ministerul Educatiei a descoperit nereguli la Universitatea "Valahia" din Targoviste
Foto:Adevarul

Directia de control a Ministerului Educatiei a descoperit mai multe nereguli la Universitatea "Valahia" din Targoviste, in urma unei verificari ale carei concluzii se vor regasi intr-un raport care ar urma sa fie semnat de ministrul Daniel Funeriu, au declarat, surse din minister.

"Rezultatele controlului efectuat la Universitatea "Valahia" vor fi facute publice dupa ce vor ajunge pe masa minstrului", au precizat sursele citate.

Numele rectorului Universitatii "Valahia", Ion Cucui, apare, printre altele, si intr-o scrisoare deschisa trimisa de colonelul (r) Vasile I. Zarnescu, in decembrie 2010, premierului Emil Boc, ministrului Daniel Funeriu, academicianului Ionel Haiduc, presedintelui Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, Administratiei Prezidentiale, Senatului Romaniei si Camerei Deputatilor.

In scrisoare sunt semnalate nereguli atat la Universitatea "Valahia", cat si la Academia Oamenilor de Stiinta din Romania (AOSR), unde acelasi Cucui este membru.

In documentul trimis autoritatilor se precizeaza ca firma Concret Construct, "patronata" de rectorul Cucui, a realizat lucrari de constructii, amenajari interioare si reparatii la sediul AOSR, cu toate ca o serie dintre acestea nu ar fi fost necesare. Aceeasi firma a derulat lucrari de "consolidare si amenajare spatii cazare camin studentesc P+M Alexandria" si la Universitatea "Valahia" din Targoviste se arata pe site-ul e-achizitii. com, unde se precizeaza ca singurul criteriu care a stat la baza a atribuirii contractului a fost "oferta avantajoasa din punct de vedere economic". Valoarea totala a contractului a fost de 1,356,789.99 (RON).

Tot in scrisoare se precizeaza ca la universitatea condusa de Cucui se comit ilegalitati in acordarea doctoratelor.

Contactat de NewsIn, rectorul Universitatii "Valahia" a declarat ca, din punctul sau de vedere, controlul efectuat de minister nu a scos la iveala nereguli. "Actiunea de control s-a desfasurat in perioada octombrie-noiembrie 2011. A fost un control de fond, planificat, la fel ca toate celelalte efectuate periodic de Ministerul Educatiei. Din punctul meu de vedere, totul este in regula", a precizat rectorul.

Universitatea de stat "Valahia" din Targoviste a fost infiintata in 1992, iar calificativul sau, acordat de consiliul Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), este "grad de incredere ridicat".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#nereguli Universitatea Valahia, #Ministerul Educatiei Universitatea Valahia , #minister