Ministerul Sanatatii, executat silit in cazul tragediei de la Maternitatea Giulesti - de unde va lua banii

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 15:46
2039 citiri
Ministerul Sanatatii, executat silit in cazul tragediei de la Maternitatea Giulesti - de unde va lua banii
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Sanatatii (MS) va solicita Ministerului Finantelor Publice la rectificarea bugetara suma de patru milioane de euro pentru a plati daunele materiale decise de instanta de judecata in cazul victimelor de la Maternitatea Giulesti, a declarat marti secretarul de stat Alin Tucmeanu.

"MS a fost obligat prin aceasta decizie a instantei sa plateasca niste sume in solidar cu celelalte institutii. Dupa discutia de astazi cu domnul ministru Banicioiu am convenit cu executorii judecatoresti ca MS sa solicite Ministerului de Finante suma pe care acesti oameni o doresc si in acest fel sa dezamorsam situatia. Suma e in jur de patru milioane de euro. MS solicita absolut toata suma pentru toti cei care au avut probleme acolo", a afirmat secretarul de stat.

El a precizat ca procedura de executare silita a fost blocata si ca MS poate sa utilizeze masinile si mijloacele fixe fara niciun fel de probleme.

Incendiul de la Maternitatea Giulesti: Ministerul Sanatatii, executat silit pentru 4 milioane euro

"Procedura a fost blocata, exista un sechestru asigurator pe mijloacele fixe ale MS si in acest moment putem sa utilizam masinile si mijloacele fixe fara niciun fel de problema. Asteptam rectificare care va veni, vom solicita MF absolut toata suma. Cand MF aloca toata suma noi o sa o platim automat pana la sfarsitul acestuia an, absolut toata suma", a precizat Tucmeanu.

El a mentionat ca juristii MS vor lucra pentru a gasi o modalitate de a recupera acea suma. "Oficiul juridic o sa lucreze la aceasta speta, o sa vedem, sa ne recuperam sumele. (...). Oficiul juridic lucreaza, Primaria Generala stie acest subiect", a spus secretarul de stat.

A inceput executarea silita a Ministerului Sanatatii, dupa incendiul de la Maternitatea Giulesti (Video)

Ministerul Sanatatii a primit somatie de executare silita pentru suma de peste patru milioane de euro stabilita de instanta de judecata in urma incendiului care a avut loc la Maternitatea Giulesti in urma cu cinci ani. Potrivit executorului judecatoresc prezent marti, la ora 10,00, la sediul Ministerului Sanatatii, ar urma sa fie pus sechestru pe bunurile mobile aflate in proprietatea institutiei publice.

Pe 16 august 2010, in jurul orei 18,30, in salonul de Terapie Intensiva nou-nascuti, din Sectia de Neonatologie a Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sarbu", a izbucnit un incendiu in urma caruia sase bebelusi au decedat, iar alti cinci au suferit vatamari corporale grave. De asemenea, s-a produs o paguba materiala de 1.500.602 lei, prin distrugerea aparaturii medicale si a celorlalte obiecte din salon.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#daune incendiu Maternitate Giulesti, #Minister Sanatate daune Maternitate Giulesti , #minister