Pe ce se mai duc banii de la buget: Materiale sanitare la Dezvoltare, inventar la Ministerul Economiei, curatenie la Justitie

Luni, 17 Aprilie 2017, ora 16:06
2234 citiri
Pe ce se mai duc banii de la buget: Materiale sanitare la Dezvoltare, inventar la Ministerul Economiei, curatenie la Justitie

Ministerul Dezvoltarii Regionale vrea sa cumpere materiale sanitare pentru baie si bucatarie de peste 22.000 de lei, in timp ce Ministerul Economiei va aloca 24 de milioane de lei (peste 5,3 millioane de euro) pentru a realiza un Program geologic pentru perioada 2017-2020.

Astfel, ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a demarat o procedura de licitatie deschisa pentru a achizitiona materiale sanitare pentru intretinerea grupurilor sanitare din sediile M.D.R.A.P.F.E., cu o valoare estimata la suma de 22.050 de lei, criteriul de atribuire fiind pretul cel mai scazut.

Potrivit anuntului postat pe SEAP, ministerul vrea sa incheie un acord-cadru, obiectivul contractului fiind achizitionarea de materiale sanitare pentru intretinerea grupurilor sanitare din sediile M.D.R.A.P.F.E., articole pentru baie si bucatarii.

Valoarea estimata a contractului este 22.050 lei, criteriul de atribuire fiind pretul cel mai scazut.

Principalele modalitati de finantare sunt reprezentate de fonduri bugetare, data limita de depunere a ofertelor fiind 25 aprilie, ora 15.00.

Ministerul Economiei - program geologic pe patru ani

Ministerul Economiei va elabora un Program geologic la nivel national pentru perioada 2017 - 2020, pentru a stabili directiile de desfasurare a activitatii de cercetare geologica a resurselor minerale. Programul va costa 24 milioane lei, fiind finantat din bugetul general consolidat.

"Programul de cercetare geologica trebuie sa conduca la constituirea bazei nationale de date cu privire la resursele minerale, sa clarifice asupra perspectivelor de identificare a noilor zacaminte, sa conduca la finalizarea lucrarilor geologice in zonele cu perspective de conturare a unor rezerve valorificabile", arata nota de fundamentare a proiectului de Hotarare.

Impactul financiar asupra bugetului general consolidat va fi de 24 milioane lei in perioada 2017-2021, din care 2 milioane lei in acest an si cate 5,5 milioane lei pe an in perioada 2018-2021.

Programul are ca scop final "punerea in evidenta in conditii favorabile din punct de vedere financiar a noi resurse minerale utile".

"Vor fi conturate perimetre prin coordonate topogeodezice cu resurse minerale din clasa energetica primara cum sunt minereurile radioactive, carbunii, resurse energetice regenerabile din clasa apelor geotermale, de substante minerale utile nemetalifere cu valoare adaugata bruta importanta", arata documentul citat.

Autorii proiectului sustin ca, pentru crearea unei imagini cat mai complete a potentialului geologic de resurse minerale, "este necesara continuarea lucrarilor de prospectiune geologica, geochimica, geofizica, lucrari miniere usoare, foraje de suprafata, prelevare probe, analize si determinari de laborator, studii de sinteza de evaluare si interpretare a informatiilor preexistente, lucrari de cartare geologica", lucrari care vor constitui baza Programului geologic national pentru perioada 2017 - 2020.

Servicii de curatenie de pana la 261.000 lei la Minsiterul Justitiei

Si ministerul Justitiei a demarat o procedura de licitatie deschisa pentru a achizitiona servicii de curatenie pentru perioada mai-decembrie 2017 pentru sediul MJ, cu o valoare estimativa cuprinsa intre 174.424,34 si 261.636,51 lei, in timp ce Ministerul Apararii Nationale vrea sa cumpere, de 119.000 lei, medicamente anestezice pentru Unitatea Militara de la Galati, criteriile de atribuire fiind preturile cele mai scazute.

Potrivit anuntului postat pe SEAP, Ministerul Justitiei vrea sa incheie un contract de achizitii publice pentru achizitionarea serviciilor de curatenie pentru perioada mai-decembrie 2017 pentru sediul MJ.

Valoarea minima (174.424,34 lei) reprezinta valoarea estimata a prezentei proceduri, iar valoarea maxima (261.636,51 RON) reprezinta valoarea estimata ce contine si valoarea posibilelor suplimentari, mai exact achizitorul isi rezerva dreptul de a prelungi prestarea serviciilor in anul 2018, pentru inca maximum patru luni de zile, cu conditia existentei resurselor financiare alocate cu aceasta destinatie.

Principalele modalitati de finantare sunt fodurile bugetare, termenul limita pentru depunerea ofertelor fiind 19 aprilie, ora 15.00.

In ceea ce priveste MApN, ministerul vrea sa incheie un contract de achizitie publica de furnizare a medicamentelor anestezice pentru Unitatea Militara 02489 Galati, valoarea estimativa a contractului fiind de 119.103 lei.

Sursa de finantare o reprezinta fondurile bugetare, termenul limita pentru depunerea ofertelor fiind 24 aprilie, ora 15.00.

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a demarat, la randul sau, o procedura de licitatie deschisa pentru a cumpara servicii de supraveghere si verificare a instalatiilor supuse regimului I.S.C.I.R., precum si servicii de elaborare a instructiunilor de aparare impotriva incendiilor si instruire a salariatilor din cadrul M.D.R.A.P.F.E., cu o valoare estimata la suma de 52.020 lei.

Potrivit anuntului postat pe SEAP, ministerul vrea sa incheie un acord-cadru, obiectivul contractului fiind achizitionarea serviciilor de supraveghere si verificare a instalatiilor supuse regimului I.S.C.I.R., serviciilor de elaborare a instructiunilor de aparare impotriva incendiilor si instruire a salariatilor din cadrul M.D.R.A.P.F.E., precum si identificarea pericolelor, evaluare riscuri, intocmirea evaluarii de riscuri de accidente si boli profesionale, pentru perioada 1 mai 2017 - 30 aprilie 2020.

Criteriul de atribuire al contractului este pretul cel mai scazut, principalele surse de finantare fiind fondurile bugetare. Data limita de depune a ofertelor este 24 aprilie, ora 15.00.

Ministerul Dezvoltarii Regionale a mai lansat o procedura de licitatie deschisa pentru a cumpara servicii postale in vederea primirii, prelucrarii si expedierii corespondentei interne si externe pentru anul 2017, cu o valoare estimativa cuprinsa intre 35.723 si 53.583 lei, criteriul de atribuire fiind pretul cel mai scazut.

M.D.R.A.P.F.E. vrea sa incheie un contract de achizitii publice cu o durata de la data semnarii de catre ambele parti, pana la 31 decembrie 2017. Potrivit anuntului postat pe SEAP, exista posibilitatea prelungirii contractului pentru serviciile postale pe o perioada de 4 luni in anul 2018, pana la data de 30 aprilie 2018, pentru care s-a estimat o valoare de 17.860 lei fara TVA.

Principalele modalitati de finantare sunt reprezentate de fonduri bugetare, data limita pentru depunerea ofertelor fiind 25 aprilie, ora 15.00.

Ministerul Afacerilor Externe a lansat o procedura de licitatie deschisa pentru a incheia un acord-cadru pentru furnizarea de carburanti auto pentru parcul de autovehicule din dotarea MAE, cu o valoare estimata la 490.800 lei.

Criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut, principala sursa de finantare fiind reprezentata de fonduri bugetare. Data limita pentru depunerea ofertelor este 25 aprilie, ora 15.00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#bani buget ministere, #inventar resurse minerale , #minister