Bursa zvonurilor: Ce ministri sunt pe faras, pe langa cei anuntati oficial de Mihai Tudose

Marti, 10 Octombrie 2017, ora 11:24
13044 citiri
Bursa zvonurilor: Ce ministri sunt pe faras, pe langa cei anuntati oficial de Mihai Tudose
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Mihai Tudose a anuntat, luni seara, ca in curand va avea loc o remaniere consistenta a Executivului.

Potrivit primului ministru, sunt vizati in primul rand cei trei ministri cu probleme penale (Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Viorel Ilie), despre care a precizat ca exista o perceptie negativa la nivelul opiniei publice, dar si mesaje foarte clare de la Comisia Europeana.

In plus, Tudose a adaugat ca exista cel putin alti doi ministri care ar putea fi inlocuiti: "Sunt cel putin inca doi ministri pe care am sa-i rog sa paraseasca Guvernul."

Despre acestia el a refuzat sa dea amanunte: "O sa imi asum propunerile si o sa supun votului coalitiei". Insa asta nu a oprit presa sa faca speculatii cu privire la ministrii care ar putea fi dati afara din Guvern.

Surse politice au declarat pentru Mediafax ca cei doi ministri la care s-a referit Mihai Tudose sunt cel al Transporturilor, Razvan Cuc, si cel pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer.

Premierul si-a exprimat de mai multe ori nemultumirea cu privire la activitatea lui Razvan Cuc, pe care l-a luat la rost in sedintele de guvern.

Iata ce i-a reprosat Tudose ministrului Transporturilor:

In ceea ce il priveste pe Ilan Laufer, sursele citate au precizat pentru Mediafax ca premierul ii reproseaza inactivitatea guvernamentala.

Ilan Laufer a fost numit ministru la formarea Guvernului Tudose, inlocuindu-l pe Alexandru Petrescu.

S-a facut "remarcat" chiar dinainte de a fi instalat oficial in functia de ministru, la audierile in comisiile de specialitate, cand le-a spus jurnalistilor care incercau sa il fotografieze ca "arata ingrozitor", pentru ca a "dormit foarte putin".

Ulterior, dupa ce a intrat in paine, a urmat balbaiala cu Programul Start-Up Nation.

A fost taxata si declaratia facuta la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, potrivit careia "valoarea banilor in Romania este mult mai mare. 100 de euro valoreaza cat 200 de euro in Marea Britanie".

Iata Cat inseamna de fapt 100 de euro in Romania si 200 in UK? Datele la care trebuie sa se uite ministrul Laufer

Si ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a fost luat la rost de premierul Mihai Tudose, de mai multe ori in sedintele de guvern.

Primele reprosuri le-a primit in 13 iulie, la mai putin de o luna de la preluarea mandatului, si au venit pe tema achizitiei de ambulante si vaccinarii copiilor.

Dupa doua saptamani, a urmat o alta serie de critici la adresa Ministerului Sanatatii, Tudose spunand ca sistemul sanitar este "bolnav de birocratie", ba chiar ca unele aspecte "tin de psihiatrie", asa ca asteapta ca in doua saptamani ministrul de resort sa ii prezinte un proiect de rezolvare a problemelor.

Ulterior, in luna august, premierul Mihai Tudose i-a cerut explicatii lui Bodog, dupa ce Digi 24 a difuzat un material de la Casa Nationala de Asigurari Oradea, unde doua persoane cu handicap locomotor erau tinute pe targa, pe hol.

Iata ce declaratii a facut Mihai Tudose luni seara si ce reactii au starnit in PSD:

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#remaniere guvern, #miniremaniere guvern, #Guvern Mihaie Tudose remaniat , #ministri