Ce va face ministrul Educatiei cu salariul majorat? "Mai intai sa-l vad..."

Sambata, 01 August 2015, ora 10:06
2192 citiri
Ce va face ministrul Educatiei cu salariul majorat? "Mai intai sa-l vad..."
Foto: gov.ro

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, intrebat ce face cu banii din majorarea salariala de care beneficiara din august demnitarii, a spus ca asteapta sa vada banii, apoi va stabili ce face cu ei, raspuns agreat si de ministrul Finantelor, care a spus zambind: "Mai intai sa-i vedem, apoi vom decide".

Ministrul Educatiei si cel al Finantelor au fost intrebati, in conferinta de presa comuna pe care au sustinut-o vineri, ce vor face cu banii in plus pe care ii vor primi din august, in urma majorarii indemnizatiilor demnitarilor, stabilita prin Ordonanta de Urgenta, in contextul in care premierul Victor Ponta a anuntat ca doneaza diferenta de salariu primita prin "faimoasa ordonanta" echipei de baschet a Clubului Steaua.

"Mai intai sa-i vad si apoi vad ce fac cu banii", a raspuns ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a agreat raspunsul lui Cimpeanu si a spus, zambind: "Are dreptate domnul ministru. Asa este, mai intai sa-i vedem, apoi vom decide".

Premierul Victor Ponta a scris miercuri, pe Facebook, ca din 1 august, doneaza diferenta de salariu primita prin "faimoasa ordonanta" echipei de baschet a Clubului Steaua, care anul acesta joaca din nou, dupa multi ani, intr-o competitie europeana.

Salariile demnitarilor vor fi majorate din 1 august, sumele necesare aplicarii acestor cresteri fiind incluse in buget la rectificarea bugetara.

Guvernul nu a rediscutat, marti, OUG care majoreaza salariile demnitarilor, desi premierul Victor Ponta anuntase anterior ca "va lua o decizie politica" in acest sens, el exprimandu-si totodata dezacordul fata de cresterea salariilor demnitarilor inainte de intrarea in vigoare a Legii salarizarii.

Astfel, OUG adoptata de Guvern in perioada in care vicepremierul Gabriel Oprea era prim-ministru interimar a ramas in vigoare, desi Victor Ponta a declarat anterior ca nu este de acord cu acest act normativ si ca marti va lua o decizie politica in acest sens.

Premierul Victor Ponta a declarat marti, la postul B1 TV, ca nu a fost de acord cu ordonanta privind marirea salariilor demnitarilor de la 1 august, dar nu a vrut sa creeze o situatie "penibila" din punct de vedere politic si nu voia sa para ca se razbuna pe presedintele Klaus Iohannis taindu-i salariul.

Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, ca va propune in Parlament respingerea ordonantei privind majorarea salariilor demnitarilor, daca cei care beneficiaza "tot o plimba de la unul la altul si nu o sustine nimeni", referindu-se la faptul ca unii au anuntat ca isi doneaza banii

"Am urmarit cu atentie ultimele atitudini, luari de pozitie exprimari cu privire la aceasta ordonanta care cuprinde marirea salariilor demnitarilor. Am vazut si un consilier sau fost consilier,care spunea ca Guvernul ar vrea sa o retraga, dar nu este lasat de partid. De asemenea, constat ca nu prea o mai sustine nimeni din cei care au promovat-o si adoptat-o. Daca tot o plimba de la unul la altul si nu si-o asuma nimeni, atunci o rezolvam in Parlament, si in Parlament o sa propunem respingerea ei, ca sa inchidem acest subiect, pentru ca deja, daca niciun beneficiar nu vrea sa o foloseasca, nu are rost sa o mai tinem", a afirmat Dragnea.

El a raspuns astfel la faptul ca sunt unii demnitari care au anuntat ca-si doneaza diferenta de salariu primita din august.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Ministrul Educatiei salariu majorat, #salarii majorate deminitari , #ministri