Cine este si ce avere are Gheorghe Simon, inginerul-mecanic devenit ministru al Economiei

Marti, 12 Septembrie 2017, ora 15:14
13601 citiri
Cine este si ce avere are Gheorghe Simon, inginerul-mecanic devenit ministru al Economiei
Foto: Facebook/Gheorghe Simon

Gheorghe Simon, noul ministru de la Economie, este membru PSD din anul 1992 si acum deputat de Maramures, la al doilea mandat, el fiind si vicepresedinte al organizatiei Maramures a partidului.

Gheorghe Simon are 56 de ani si este absolvent al Institutului Politehnic din Cluj-Napoca (Facultatea de Mecanica).

El este membru PSD din 1992, iar de atunci a fost, timp de opt ani, consilier local la Viseu de Sus, localitate in care s-a nascut, conform CV-ului sau postat pe site-ul Camerei Deputatilor.

In perioada 2000-2012, el a fost consilier in Consiliul Judetean Maramures, iar din anul 2012 este deputat, fiind vicepresedinte al Comisiei pentru politici economice, reforme si privatizare. Pana in 2012, timp de patru ani, el a fost director general al SC Angred SRL Baia Mare.

Potrivit declaratiei de avere, are doua terenuri in intravilan - unul de 300 de metri patrati, obtinut in 1987, si altul de 633 de metri patrati, cumparat in acest an la Cluj-Napoca.

Simon detine si doua case. Unul dintre imobile, de 120 de metri patrati, construit in 1987, este la Viseu de Sus, iar cealalta casa, in suprafata de 260 de metri patrati, este la Cluj-Napoca, fiind cumparata tot in acest an.

De asemenea, el declara si doua terenuri forestiere la Viseu de Sus si la Cluj-Napoca. Toate aceste bunuri sunt detinute impreuna cu sotia sa, judecator la Viseu de Sus.

Noii ministri de la Aparare si Economie au depus juramantul

In declaratia de avere a deputatului nu sunt mentionate conturi si depozite bancare. In schimb, deputatul a trecut in declaratie trei credite, cel mai mare fiind de 425.000 de lei, contractat in acest an si scadent in 2025. Titularul contractului de credit este sotia sa.

La capitolul venituri, Simon a mentionat venitul sau de deputat, in valoare de 62.657 lei, si pe al sotiei, in valoare de 108.115 lei. De asemenea, Simon este actionar la SC Independenta SA Viseu de Sus, conform declaratiei de interese.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Gheorghe Simon propus Economie, #Gheorghe Simon ministru, #Gheorghe Simon avere, #Gheorghe Simon PSD , #ministri