Membru al Guvernului: Daca parteneriatul cu SUA depinde de ANI, mai bine fara

Sambata, 10 Noiembrie 2012, ora 11:35
5877 citiri
Membru al Guvernului: Daca parteneriatul cu SUA depinde de ANI, mai bine fara
Foto: Arhiva

Secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache (PNL), acuzat de incompatibilitate de ANI, sustine ca, daca parteneriatul strategic incheiat de Romania cu SUA depinde in vreun fel de aceasta institutie, atunci "mai bine fara".

Mihalache a fost extrem de deranjat de acuzatiile aduse de Agentia Nationala de Integritate, apeland, intr-o conferinta de presa si in mai multe declaratii publice, chiar la invective la adresa presedintelui agentiei, Horia Georgescu.

Dan Mihalache: Seful ANI, o jigodie frustrata. O sa-l dau in judecata

Intr-o interventie telefonica avuta vineri seara la B1 TV, Mihalache a spus ca nu a sustinut niciodata ca trebuie restransa activitatea ANI, ci doar ca "e nevoie de un examen critic asupra acestor institutii", cu referire la ANI si DNA.

Intrebat cum comenteaza declaratia recenta a ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, conform careia orice initiativa de a redeschide subiectul modificarii legii ANI ar fi o idee foarte proasta si ar putea duce la rediscutarea sau chiar anularea parteneriatului strategic romano-american, secretarul general adjunct al guvernului Ponta s-a aratat total neimpresionat de aceasta perspectiva.

"Pe mine personal ma lasa rece aceasta declaratie. Si parteneriatul strategic romano-american. Daca parteneriatul romano-american sta in domnul Horia Georgescu, mai bine fara", a declarat Dan Mihalache.

Pe de alta parte, demnitarul roman a adaugat ca un are "niciun fel de apasare" in ceea ce priveste modul in care a fost poreclit pe retelele sociale: "Mahalache".

"Nu sunt foarte pasionat de ceea ce crede publicul, eu mi-am spus punctul de vedere. Atata vreme cat este sef al unei institutii publice care are un anumit rol, un anumit rost, in viata politica a acestei tari, dar tu nu te conformezi acelui rol, acelui rost, inseamna ca esti o jigodie", l-a catalogat inca o data demnitarul roman pe presedintele ANI.

Mihalache a anuntat ca il va da in judecata pe Horia Georgescu pentru acuzatiile pe care i le-a adus, reclamand faptul ca nu i-a fost respectat termenul de 15 zile in care putea sa isi prezinte un nou punct de vedere.

Consilierul presedintelui PNL Crin Antonescu nu este singurul liberal de frunte care desconsidera declaratiile facute de reprezentantul admninistratiei Obama la Bucuresti. Presedintele PNL Bucuresti, Eugen Nicolaescu, afirma recent ca nu este deloc interesat de ce spune ambasadorul Gitenstein, pentru ca acesta nu a facut decat rau Romaniei, intoxicand opinia publica de peste Ocean cu afirmatii incorecte si partizane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Dan Mihalache parteneriat american, #Mihalache parteneriat strategic SUA, #Mihalache jigodie, #Mihalache Gitenstein , #ministri