PSD il muta pe filosoful Fifor la Aparare, iar la Economie aduce un inginer-mecanic. Dragnea: Ne asumam ca suntem toti ingineri

Marti, 12 Septembrie 2017, ora 12:14
14792 citiri
PSD il muta pe filosoful Fifor la Aparare, iar la Economie aduce un inginer-mecanic. Dragnea: Ne asumam ca suntem toti ingineri
Foto: Facebook / Mihai Fifor

Conducerile PSD si ALDE au luat o decizie surprinzatoare in ceea ce priveste noul titular de la Ministerul Apararii.

Liviu Dragnea a confirmat informatiile aparute pe surse de dimineata: Mihai Fifor, actualul ministru al Economiei, va fi pus sef la Aparare. Iar la Economie va fi numit Gheorghe Simon, deputat PSD de Maramures si absolvent al Facultatii de Mecanica din Cluj.

In schimb, filosoful Fifor pleaca de la Economie si devine ministru la Aparare.

Cele doua propuneri au primit vot in unanimitate in Biroul Permanent al PSD, iar Liviu Dragnea spera ca in aceasta seara va avea loc ceremonia de depunere a juramantului la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis fiind deja informat de nominalizari, inainte de anuntul oficial.

UPDATE 13:25 - Presedintele Iohannis a anuntat la scurt timp ca accepta permutarile dorite de coalitia PSD-ALDE in Guvern si ca ceremonia de depunere a juramantului va avea loc marti la ora 15:00.

Dragnea: In serviciile secrete sunt multi filosofi

"L-am ales pe Mihai Fifor pentru ca este un om responsabil (...) Ca ministru al Economiei a lucrat indeaproape cu ministrul Apararii", a precizat seful PSD ca o explicatie a acestei mutari surpriza.

Cat despre studiile sale de filosofie, Dragnea a glumit ca din cate stie si in serviciile secrete sunt multi filosofi.

Citeste si Cine este Mihai Fifor, filosoful pus acum doua luni de PSD sef la Economie

"Este un om cu experienta foarte mare in Economie si are o activitate veche in PSD si asta conteaza. De asemenea, are experienta in economia reala", a explicat Dragnea si nominalizarea lui Simon la Economie.

"Ne asumam faptul ca suntem toti ingineri. (Simon- n.red.) a facut o facultate grea, TCM-ul, si asta il va ajuta sa fie un ministru foarte bun", a replicat Dragnea la o intrebare legata de studiile lui Gheorghe Simon, care nu au nicio treaba cu economia pe care o va pastori de acum incolo.

Simon ii multumeste lui Dragnea ca promoveaza oameni de partid. Fifor: Cand partidul iti indica aceasta cale, mergi pe ea

La randul sau, Simon s-a laudat cu experienta din 1992 in PSD. In plus, a subliniat ca este vicepresedinte al Comisiei de Economie din Camera Deputatilor.

"Este foarte bine ca regasim in Parlament si in Guvern oameni de partid, care au depus o munca in acest partid. E o chestiune de multumire pentru Liviu Dragnea de a promova oameni de partid", a spus ministrul propus Simon.

Cat depre prioritatile de la Economie, Simon are in lucru legea minelor, legea apelor minerale, redeventa: "Speram sa ducem la bun sfarsit programul de guvernare".

La randul sau, Mihai Fifor a subliniat ca a facut parte din Comisia de Aparare a Senatului in mandatul trecut si, de cand e ministru al Economiei, a avut intalniri saptamanale cu MApN, ceea ce l-ar recomanda pentru functia de ministru.

"Atunci cand partidul iti indica aceasta cale, mergi pe ea", a fost reactia lui Fifor la intrebarea de ce paraseste Economia pentru Aparare.

Iohannis a fost informat inca de ieri

"L-am sunat pe presedinte, l-am informat si sigur a fost de acord", a adaugat Dragnea, referindu-se la o discutie pe care a avut luni seara cu Klaus Iohannis, despre care a spus ca de principiu a agreat aceste propuneri. "Nu a avut o reactie de respingere", a subliniat seful PSD.

"Suntem oameni responsabili, cred ca era normal ca presedintele sa afle de la noi, nu din presa, cine sunt propunerile de ministri. Presedintele a spus aseara ca trebuie sa se inchida rapid situatia (de la Ministerul Apararii - n.red.) ", a mai spus Dragnea.

Amintim ca fostul ministru al Apararii, Adrian Tutuianu, si-a dat demisia acum o saptamana, dupa ce din partea MApN a fost trimis un comunicat care anunta ca institutia a ramas fara bani si va plati esalonat salariile pana cand Guvernul va face rectificarea bugetara.

Premierul Mihai Tudose i-a acceptat demisia si l-a numit interimar pe vicepremierul Marcel Ciolacu

A doua zi, Liviu Dragnea s-a declarat foarte "suparat" pentru ca Adrian Tutuianu a demisionat, insa a spus ca e corect ca si-a asumat eroarea de comunicare.

Viitorul ministru va merge la Washington in aceasta luna, in vizita care fusese organizata de ambasadorul George Maior pentru Adrian Tutuianu.

De asemenea, el va participa si la sedinta CSAT de joi, anuntata deja de presedintele Klaus Iohannis.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dragnea ministru Apararii , #ministri