Editorial: Gibonul

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 09:06
5341 citiri
Editorial: Gibonul

Oare ce si-a imaginat lumea despre generalul Oprea, un tip care la viata lui a cantarit fasole, a numarat gloante, mopuri si AZP-uri si ajuns acasa murdar de marmelada, de-i spunea femeia "esti dulce, Gabriele"? Ca e un idealist?

E drept ca si-a tras sigla la partid un vultur, dar asta nu inseamna ca-i Bill Clinton. Chestiunea in cauza e doar un tapet. Decoratiuni interioare. N-are legatura cu santajul, la fel de ordinar ca al UDMR, in definitiv, dar care nu mai socheaza pe nimeni.

"Dai banul, iei Framul", cum spunea Jean Constantin intr-unul din filmele seriei "Brigada Diverse".

...Ca asa mi s-a parut mie, ca presa s-a cam socat auzindu-l pe ministrul Apararii spunand ca "deocamdata, acest Guvern sta in voturile UNPR. Vreau sa se inteleaga foarte bine si foarte clar acest lucru: cui nu-i place isi poate cauta o alta formula guvernamentala".

Oare de ce? Nu era clar cum si-a calculat Oprea pasii, cum l-a prostit pe Traian Basescu sa-i mai dea o stea, jurand ca o sa-i fie fidel? Ce l-a costat pe presedinte? Le-a pus pe fetele de la Cotroceni sa mai coasa una, in timp ce generalul pandea momentul sa inceapa joaca de-a v-ati ascunselea, numaratoarea pana la momentul lui "cine nu-i gata, il iau cu lopata".

Au incercat sa afle moderatorii daca Oprea pune problema la fel si in sanul coalitiei, in cadrul sedintelor de strategie. Care discutii, fratilor? Oare isi imagineaza careva ca acolo e Biserica Ortodoxa, principii, tarisoara, viitorul, Rromania? E care pe care! Cand se intalnesc flacaii, isi arunca de la obraz azimutul, isi traseaza teritoriul si se ameninta cu dezvaluiri, nu analizeaza ultimele afirmatii ale lui Joseph Stiglitz referitoare la masurile de austeritate din Europa.

Ce cere Oprea? Nu ma gandesc neaparat la inca un post de ministru pentru UNPR, desi in padurea paroasa e multa vanitate, si s-o fi saturat sa vada ca o fufa care croseteaza la televizor are mai multa influenta decat un om cu parul gri. Mai degraba cred ca a fost un mesaj tintit, ca undeva se produce o negociere si generalul vrea sa adauge judetelor lui inca un deal, inca o instalatie de irigatii, ceva big. Ca daca nu, se duce dracului sandramaua.

Desigur, simple speculatii, si mie imi plac faptele. Avem doar frazele generalului, din care nu transpar decat intentiile sale. Vrea mai mult, pentru ca asta e urgenta UNPR. N-a iesit public pentru a atrage atentia ca oamenii mor de inima, ca medicamentele sunt scumpe, ca mii de dascali si medici sunt trimisi sa-si mai ia o slujba, doar nu si-au imaginat ei ca de pe bancile facultatii pot sa se dedice meseriei la care au visat ca niste natangi.

Ci pentru a striga spre bucatarie: Costele, mai pune doi carnati in tigaie, ca mi-e o foame de nu vad bine! Halal supus aveti, domnule Basescu!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Oprea Interne , #ministri