Noul ministru al Cercetarii explica declaratia cu omul care vine dintr-o lume paralela din viitor

Luni, 29 Octombrie 2018, ora 11:57
6712 citiri
Noul ministru al Cercetarii explica declaratia cu omul care vine dintr-o lume paralela din viitor
Foto: Facebook/Nicolae Hurduc

Saptamana trecuta o declaratie a lui Nicolae Hurduc, noul ministru al Cercetarii, a starnit amuzamentul opiniei publice, acesta sustinand intr-un interviu ca nu crede in teoria ca omul s-ar trage din maimuta, ci ca mai degraba i se pare mai interesanta ideea ca venim dintr-o lume paralela din viitor.

Inainte cu o zi de a depune juramantul, moment care va avea loc luni seara, Hurduc a sustinut o conferinta de presa in cadrul careia a discutat si despre acest interviu care l-a adus in atentia tuturor.

Nicolae Hurduc, care este si membru al Organizatiei Europene pentru Cercetare Nucleara (CERN), fiind unul dintre cei trei reprezentanti ai Romaniei, a spus inca din start ca nu se incadreaza "in tiparele clasice ale profesorilor universitari", arata Ziarul de Iasi.

"Cand am spus ca Teoria lui Darwin are niste probleme, are niste probleme. Deja, din cele patru idei care au stat la baza teoriei evolutionismului, una a fost demonstrata ca nu-i corecta. E normal, este o teorie care a fost emisa in 1860. In anul 2018, deja s-au facut pasi in ce priveste cunoasterea, la nivel de genetica. Ma refer la aspecte legate de structura ADN-ului, la mesaje genetice, deci n-am lansat o vorba care sa aiba impact in ziar.

Sunt interviuri mai ample, realizate de Ziarul de Iasi, care se adreseaza publicului larg si in care trebuie sa folosesti un limbaj pe intelesul oamenilor obisnuiti. Interviul cu sintagma 'omul se trage din maimuta' in titlu (Prof. Nicolae Hurduc: 'Mie imi este foarte greu sa cred ca omul se trage din maimuta'- titlul interviului aparut in Ziarul de Iasi pe 25 octombrie- n.red.) nu era un articol adresat unei reviste de specialitate, astfel ca lucrurile au fost interpretate dupa aceea intr-o maniera distractiva pentru mine", a spus Hurduc.

Acesta a adaugat ca asta nu inseamna ca aceasta teorie nu este buna, ci ca anumite aspecte trebuie schimbate.

"Nu inseamna ca teoria nu e valabila in ansamblul ei, ci ca are zone care vor trebui schimbate, la asta m-am referit. In ce priveste teoria universurilor paralele (de asemenea abordata in interviul de saptamana trecuta - n.red.), e o teorie cu modele matematice care are in spate fizicieni de marca precum Stephen Hawking. Sunt niste teorii mai noi, pe care lumea nu le stie si atunci le interpreteaza in functie de nivelul de intelegere al fiecaruia. Dar vreau sa spun ca ceea ce am afirmat are baze stiintifice", a punctat noul ministru al Cercetarii.

Amintim ca PSD l-a desemnat saptamana trecuta pe Nicolae Hurduc pentru functia de ministru al Cercetarii, post ramas liber dupa ce Nicolae Burnete a demisionat in 31 august. Dupa desemnarea sa in presa a aparut o declaratie care s-a viralizat.

"Mie imi este foarte greu sa cred ca omul, un mecanism, o masinarie atat de complexa, se trage din maimuta. Eu nu accept asa o idee oricat de oricat de logica pe undeva ar parea aceasta teorie evolutionista.Este o teorie a lumilor paralele, care spune ca noi am veni din viitor. Mie imi suna mai interesant aceasta idee, ca noi venim dintr-o lume paralela din viitor.

Iar asta pentru ca oamenii au niste caracteristici, constiinta si sufletul, iar pana intr-un punct le vedem la animale. In special la cele de companie. Vedem ca sunt capabile sa comunice cu noi, vedem ca inteleg un vocabular. Sunt lucruri care depasesc puterea noastra de intelegere. Dar totul are o limita", este declaratia oferita de profesorul universitar, luna trecuta, intr-un interviu acordat Ziarul de Iasi.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Nicolae Hurduc om viitor paralele, #Nicolae Hurduc om maimuta, #Nicolae Hurduc ministru Cercetare , #ministri