Drapelul judetului Covasna, scos din sala unde a fost investit noul prefect

Sambata, 02 Februarie 2013, ora 17:50
4190 citiri
Drapelul judetului Covasna, scos din sala unde a fost investit noul prefect
Foto: antena3.ro

Drapelul judetului Covasna a fost scos, sambata, din sala de sedinta comuna a Consiliului Judetean si Prefecturii Covasna, unde a avut loc ceremonia de investire in functie a noului prefect Dumitru Marinescu, seful CJ, Tamas Sandor, spunand ca aceasta a fost "ultima dispozitie" a fostului prefect.

Noul prefect al judetului Covasna, Dumitru Marinescu, fost primar al comunei Valcele, a fost investit, sambata, in functie, in prezenta ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita, a directorilor institutiilor deconcentrate si a primarilor, in timp ce din partea Consiliului Judetean Covasna au participat la eveniment cei doi vicepresedinti, Henning Laszlo-Janos si Nagy Jozsef.

In cadrul ceremoniei de investire, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a dat citire ordinului de numire a fostului prefect de Covasna Codrin Munteanu in functia de secretar general al Ministerului Apararii si celui de numire a noului prefect, Dumitru Marinescu, care a depus apoi juramantul.

Pentru ceremonia de investire a noului prefect, drapelul judetului Covasna a fost scos din sala de sedinta comuna a Consiliului Judetean si Prefecturii.

Noul prefect Dumitru Marinescu a declarat dupa ceremonie ca steagul nu a fost indepartat din dispozitia sa si ca la un astfel de eveniment trebuie expus drapelul Romaniei.

Intrebat despre afirmatia presedintelui CJ Covasna, Tamas Sandor, care isi exprimase speranta ca noul prefect va tine cont de sensibilitatile comunitatii secuiesti, Marinescu a spus ca va initia discutii in acest sens.

"Categoric da, voi tine cont si urmeaza sa am discutii cu conducerea Consiliului Judetean si atunci vom stabili tot ce tine de sensibilitati si ce trebuie sa facem noi, dar si ei", a spus Marinescu.

Totodata, Marinescu a afirmat ca legea nu se negociaza si ca una dintre prioritatile sale este "sa fie liniste" in judet.

"Sunt nascut aici, cunosc sensibilitatile, problemele zonei, dar in primul rand trebuie sa ne gandim la dezvoltarea judetului. Legea insa nu poate fi negociata, ci respectata. Este nevoie de un dialog cu administratiile publice locale, dialogul poate detensiona multe lucruri", a spus el.

Miting pentru sustinerea unei regiuni a Tinutului Secuiesc, la Targu Mures

Presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, a declarat ca spera ca indepartarea steagului judetului din sala de sedinta "a fost ultima dispozitie" a fostului prefect Codrin Munteanu.

"Speram ca aceasta a fost ultima dispozitie a acestuia in calitate de prefect. Sunt convins ca el sta in spatele acestei decizii", a spus Tamas.

Pe de alta parte, Tamas a afirmat ca a discutat cu noul prefect al judetului, Dumitru Marinescu, convenind ca vor sta in scurt timp la masa discutiilor pentru a stabili noi relatii interinstitutionale intre Prefectura si Consiliul Judetean.

"Aceste relatii interinstitutionale se bazeaza pe doua paliere, respectiv pe problemele interetnice, sensibilitatile comunitatii secuiesti, si pe dezvoltarea judetului si a localitatilor", a afirmat Tamas Sandor.

Dumitru Marinescu, de profesie inginer, a fost timp de trei mandate primarul comunei Valcele. El a absolvit Institutul National de Administratie, iar in ultimele luni a ocupat functia de director adjunct la Inspectoratul Teritorial de Munca Covasna.

Codrin Munteanu a fost trecut, miercuri, din postul de prefect al judetului Covasna in cel de secretar general al Ministerului Apararii, postul de prefect fiind preluat de catre Dumitru Marinescu, fost primar al comunei Valcele, sustinut de PSD

Presa locala a relatat ca, dupa decizia de a acoperi un panou cu Tinutului Secuiesc din fata Prefecturii cu steagul national al Romaniei, cu ocazia Zilei Unirii din 24 ianuarie, Munteanu va fi schimbat din postul de prefect, pentru a "detensiona" situatia din Covasna si a pune capat conflictului dintre liderii UDMR.

Senator UDMR: Romania actioneaza impotriva secuilor precum Imperiul Habsburgic

In noiembrie 2012, Tribunalul Covasna a respins actiunea prefectului Codrin Munteanu care atacase in contencios administrativ hotararea Consiliului Judetean prin care a fost aprobat steagul judetului.

Prefectul de Covasna, Codrin Munteanu, declara, in iunie, intr-o conferinta de presa, ca a atacat in contencios hotararile Consiliului Judetean Covasna si Consiliului Local Covasna prin care au fost aprobate steagul judetului, respectiv cel al orasului Covasna, pe motiv ca singurul simbol al unitatii administrativ-teritoriale care poate fi aprobat este stema.

Recensamant cu cantec in Covasna: maghiarii, indemnati sa se declare secui

In martie 2008, Consiliul Judetean Covasna a adoptat o hotarare privind includerea in statutul judetului a unor insemne specifice: stema, drapelul si fanionul judetului Covasna, care sa fie utilizate, in conditiile legii, cu prilejul unor manifestari de interes local, in actiuni protocolare sau festive, alaturi de drapelul national.

Culorile drapelului si ale fanionului sunt bazate pe combinatia coloristica a stemei judetului, aprobata prin hotarare de guvern, si anume albastru si auriu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#drapel Covasna scos prefectura, #drapel covasna investire prefect, #ceremonia investire prefect Covasna, #drapel secuime Covasna , #minoritati