Minoritatile le cer ministrilor proiectii pe absorbtia de fonduri UE in 2012

Luni, 08 August 2011, ora 16:34
756 citiri
Minoritatile le cer ministrilor proiectii pe absorbtia de fonduri UE in 2012
Foto: Arhiva

Grupul minoritatilor nationale altele decat cea maghiara a cerut, luni, in sedinta Coalitiei de guvernare, o discutie viitoare pe marginea absorbtiei fondurilor europene, pentru a se contura posibilitatea reducerii deficitului bugetar pe 2012.

"Am cerut o discutie pe fonduri europene, care pot sa reduca deficitul. Fiecare ministru sa vina sa ne spuna concret, pentru ca nu putem construi bugetul pe anul viitor daca nu avem o estimare clara a ceea ce o sa ne intre de la Uniunea Europeana", a spus viceliderul acestei formatiuni, deputatul Ovidiu Gant.

De asemenea, el si-a exprimat dezacordul fata de masurile guvernamentale de suspendare a deconturilor de la Comisia Europeana, pe proiectele europene si fata de blocarea platilor catre beneficiari prin procedurile de control nationale.

"Chestia asta cu suspendarea platilor, pentru ca doua sau trei judete au facut nu stiu ce minuni, nu e corecta. Sa controleze autoritatile romane, dar repede, iar daca sunt probleme de legalitate sa suporte cineva consecintele, nu sa blocam tara pentru ca fac niste smecheri nu stiu ce minuni", a afirmat deputatul Gant.

De asemenea, el a solicitat ca Guvernul sa prezinte coalitiei situatia societatilor de stat cu pierderi, "care ne sufoca". "Am cerut sa ni se prezinte situatia in amanunt si sa vedem ce masuri se pot lua", a spus Ovidiu Gant.

Referitor la fondurile europene, Guvernul a stabilit sa suspende pana la 1 octormbrie transmiterea facturilor la Comisia Europeana, pentru deconturile privind proiectele pe fonduri UE, perioada in care autoritatile romane fac verificari in ceea ce priveste legalitatea achizitiilor publice in aceste programe, astfel incat Comisia Europeana sa nu mai anuleze platile catre beneficiarii romani, pe motiv de ilegalitati.

Seful Departamentului pentru Afaceri Europene al Guvernului, Bogdan Manoiu, a apreciat ca o masura propusa de Comisia Europeana privind majorarea contributiei UE la proiectele europene pentru sase tari, printre care si Romania, ar urma sa contribuie la atingerea tintei de deficit bugetar de 3% din PIB asumata de tara noastra pentru anul 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ministri absorbtie fonduri europene, #fonduri UE deficit 2012, #ovidiu gant minoritati , #minoritati