Antonescu: Daca mai trebuie doua voturi pentru motiune, le avem

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 23:35
3723 citiri
Antonescu: Daca mai trebuie doua voturi pentru motiune, le avem
Foto:1235.ro

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat marti seara ca daca sunt corecte calculele care aratau ca in seara dinaintea motiunii de cenzura Opozitia mai are nevoie doar de doua voturi pentru a rasturna guvernul, acestea s-au gasit deja.

"Daca era nevoie de numai doua voturi, sunt. Se adauga voturi ale unor oameni care n-au fost inclusi. Dar socoteala de bazeaza numai pe discutii. Ma tem de aceasta seara", a declarant liderul liberal, in direct la Antena 3.

Totodata, Antonescu a spus ca e mai optimist fata de acum cateva zile in privinta sanselor motiunii de cenzura si ca oricum rezultatul va fi foarte strans.

Invitat inaintea liberalului, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca e si el increzator, dat fiind ca in discutiile sale cu reprezentanti ai UNPR si PD-L a aflat ca acestia sunt "indignati ca sunt tratai ca niste oi si nu sunt lasati sa voteze la motiune".

"Miza de fond la motiunea de cenzura e daca in Romania mai avem democratie, daca un guvern poate sa functioneze in Romania cu zero voturi. Miza e daca sistemul mafiot care a acaparat Romania ramane in continuare la putere", a mai spus social-democratul.

Acuze inainte de vot

Ponta si Antonescu au acuzat regimul Basescu de coruptie, de incompetent si au cerut eliminarea lui la votul de la motiune.

"Nu-i adevarat ca mai rau de atat nu se poate, dar e adevarat ca e cel mai prost guvern din istoria Romaniei", a spus Crin Antonescu.

Ponta a declarat si el ca "dincolo de orice orgolii, scopul de a salva Romania dintr-o situatie catastrofala ne-a unit. Am facut un apel , oamenii vor crea o presiune publica. Boc si PD-L sunt un pericol public pentru Romania".

Totodata, Ponta a mai acuzat puterea ca se foloseste de promisiuni, santaj si amenintari pentru a impiedica mitingul de maine. El a aratat-o cu degetul pe ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, despre care a spus ca santajeaza parlamentarii spunandu-le ca nu le va mai da fonduri. El a dat exemplul lui Nicolae Stan, deputat UNPR , caruia i s-ar fi spus ca va primi 10 miliarde daca nu voteaza motiunea.

Liderul PSD a mai acuzat si faptul ca Politia Rutiera si Registrul Auto Roman incearca sa impiedice desfasurarea manifestatiilor. Surprinzator, el i-a indemnat pe politisti "sa nu mai asculte de ordinele de sus, cum au facut-o in 1989".

Un nou guvern?

Ponta a vorbit si despre eventualitatea in care guvernul va cadea si a spus pentru prima data ca e posibil ca un guvern al Opozitiei sa ramana in functie chiar pana la alegerile parlamentare din 2012, nu sa fie unul de tranzitie, cum se vehicula pana acum.

Mai mult, el a spus ca nu va fi doar un guvern PSD-PNL-PC, ci va incerca sa coopteze si UDMR si minoritatile, "pentru a reface majoritatea de anul trecut".

Mai tarziu, Antonescu a vorbit si el despre acest subiect, spunand ca in Parlament exista "oameni care pot face un guvern de Doamne-ajuta. El a precizat insa ca va fi un guvern cu premier independent, nu al PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#motiune cenzura voturi, #vot motiune cenzura , #motiune cenzura