Ce sanse sunt sa cada Dancila, cand Orban si Barna se ataca reciproc? Hop si Ponta cu poze compromitatoare!

Joi, 30 Mai 2019, ora 17:23
22155 citiri
Ce sanse sunt sa cada Dancila, cand Orban si Barna se ataca reciproc? Hop si Ponta cu poze compromitatoare!
Foto: Arhiva Pixabay

Opozitia spera sa darame Guvernul Dancila printr-o motiune de cenzura. Insa ce sanse de reusita poate avea acest demers, din moment ce liderii principalelor forte de opozitie din Parlament se ataca si se jignesc de parca ar fi adversari, nu aliati impotriva majoritatii PSD-ALDE.

O dovada a puterii Opozitiei s-a vazut ieri, in Camera Deputatilor, cand propunerea Raluca Turcan a fost votata de 100 de parlamentari, spre deosebire de omul PSD care a castigat la o diferenta de 72 de voturi.

Primul care a deschis balul nervilor a fost seful PNL, Ludovic Orban, care a declarat, miercuri seara, la B1TV, ca anuntul celor de la USR-PLUS ca vor avea candidat propriu la prezidentiale a venit intr-un moment total nepotrivit.

"Am vazut ca preocuparea lor, in ziua in care referendumul convocat de presedinte a fost adoptat cu un vot zdrobitor - care a aratat faptul ca presedintele a convocat un referendum dand posibilitatea romanilor sa arate clar intregii Europe ca societatea romaneasca este o societate corecta, cinstita, ca romanii vor sa fie condusi de oameni cinstiti, de oameni corecti, de oameni competenti - tu sa vii sa iti anunti candidat la prezidentiale sau sa revendici intentia de a avea candidat la prezidentiale imbatat de un succes relativ...", a spus Ludovic Orban, citat de News.ro.

Daca nu era clar, Orban a precizat ca se refera la USR-PLUS.

"Cand sunt mai multi oameni care te voteaza, cu atat trebuie sa fii mai atent, cu atat trebuie sa fii mai responsabil, pentru ca oamenii care te voteaza au speranta in tine si incredinteaza, cum sa spun, sperantele intr-o viata mai buna si ti le pun pe umerii tai.

Asta trebuie sa te faca mai responsabil, nu sa te apuci sa sari in sus de bucurie, sa declansezi niste spectacole festive pentru un succes relativ. Adevarata realizare a oricarei formatiuni sau oricarui om politic este sa schimbe felul in care se face politica in Romania. Stilul in care s-a facut - mai ales de PSD, dar si de altii - politica in Romania, cu tupeu, cu aroganta, considerand ca, odata ce ai ajuns sa detii o functie publica, toata lumea trebuie sa imi vina si sa iti pupe ghiulul", a explicat liderul PNL.

"Ei au anuntat ca vor sa-si depuna candidat la presedintie si daca vor, asta e, e democratie. Pot sa candideze, nu ii putem impiedica pe ei sa-si depuna candidat la presedintie.

Ceea ce nu mi-a placut e ca ei au facut chestiunea intr-un moment total nepotrivit. Votul din 26 mai a fost un vot de revolta, a fost o prezenta de 50 la suta la alegerile europarlamentare si de aproape 45% la referendum, o prezenta uriasa, care a aratat clar ca oamenii vor o schimbare", a mai spus Orban.

In plus presedintele PNL le reproseaza celor de la USR-PLUS ca nu vor sa isi asume guvernarea:

"Nu poti sa ii lasi pe astia sa dea foc la tara numai ca, din calcul politic, ca nu intru la guvernare ca sa nu ma erodez la guvernare. Aici e problema, sa ii opresti pe astia sa nu faca praf tara, sa nu ne duca in gard, sa nu ne duca in prapastie".

Replica lui Dan Barna: Romanii s-au saturat de aceasta ciupeala oportunista pe care o promoveaza Orban

Joi, a venit randul liderului USR, Dan Barna, sa ii dea replica sefului PNL, subliniind ca "romanii s-au saturat de aceasta ciupeala oportunista pe care o promoveaza Orban".

"PNL ne reproseaza de ce ne gandim noi sa avem un candidat la prezidentiale. Noi am fost consecventi in mesaj: vom avea candiati proprii la toate alegerile.

Orban se preface surprins ca vom avea candidat propriu la prezidentiale. Nu am schimbat discursul.

Alianta USR-PLUS s-a nascut tocmai pentru ca romanii s-au saturat de aceasta ciupeala oportunista pe care o promoveaza Orban. Oamenii vor o politica consecventa si predictibila", a declarat Dan Barna pentru Adevarul.

"Un sfert din electorat a votat cu noi. Ne poate reprosa PNL ca avem intentia de a candida la prezidentiale? Nu cred ca asta e motiv de disputa. Faptul ca noi avem candidat nu insemana ca suntem impotriva cuiva", a adaugat si Dacian Ciolos, pentru aceeasi sursa.

La care Dan Barna a adaugat: "Ganditi-va cum ar arata un tur doi in care romanii sa aleaga intre Iohannis sI candiatul Aliantei".

Intrebat joi, la Cotroceni, cum comenteaza atacurile dintre PNL si USR-PLUS, presedintele Klaus Iohannis s-a aratat convins ca "aceste asperitati o sa dispara".

Ponta trece la insulte

In aceasta atmosfera deja tensionata, intervine joi la amiaza si liderul PRO Romania, Victor Ponta, care a postat pe Facebook o fotografie cu Ludovic Orban si Liviu Dragnea, spunand ca seful PNL este "mincinos, prefacut si iresponsabil".

"NU poti sa faci schimbarea politica in Romania cu indivizi ca Ludovic Orban - un combinator politic din anii 90, mincinos, prefacut si iresponsabil, plin de "schelete" din anii 2007-2008, mereu pe post de mascarici pentru cei care il mai baga in seama!

Pro Romania sprijina o schimbare adevarata in politica romaneasca! Daca o schimbam pe Dancila cu Orban ne batem joc de oameni!", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Barna Orban Ponta atacuri , #motiune cenzura