Aberatia zilei: Lasitatea la Putere

Miercuri, 08 Februarie 2017, ora 21:51
13310 citiri
Aberatia zilei: Lasitatea la Putere
Foto: Arhiva Ziare.com

Desi are o majoritate mai mult decat confortabila in Parlament, coalitia PSD+ALDE a decis ca parlamentarii sa nu voteze deloc la motiunea de cenzura care a vizat miercuri Guvernul Sorin Grindeanu.

Explicatia lui Liviu Dragnea este una "savanta": "A fost o motiune care a ramas fara obiect intre timp, eu ma asteptam sa o retraga, asa era intelept din partea lor, asta a fost si motivul pentru care parlamentarii PSD au fost prezenti, dar nu au vrut sa voteze. (...) Am discutat cu colegii mei zilele astea si majoritatea mi-au spus ca nu vor sa legitimieze acest demers politicianist care practic nu mai are obiect".

Asa sa fie? Mai exista o explicatie auzita de-a lungul timpului tocmai din gura liderilor PSD, confruntati fix cu aceeasi situatie cand se aflau in Opozitie: Lasitatea.

Iata ce spunea fostul sef PSD, Victor Ponta, pe 27 aprilie 2012, inainte de votul pe motiunea de cenzura care avea sa duca la caderea Guvernului Ungureanu. Atunci, parlamentarii Puterii (PDL) nu au votat, ba chiar au parasit sala de plen.

"Vreau doar sa fac adevarata paralela, singurul lucru care pentru mine si pentru foarte multi oameni va ramane ca amintire despre aceasta motiune de cenzura. In timp ce cei sanatosi trupeste fug din sala crezand ca fuga e sanatoasa, chiar daca e rusinoasa, langa mine se afla un prieten al meu si un deputat care astazi a vrut sa-si faca datoria fata de cei care l-au ales. Si vreau sa-i multumesc lui Ionut Chisalita... sa-i spun ca ramane prietenul nostru si ca, indiferent de rezultatul motiunii, indiferent daca ramane sau pleaca Guvernul actual, in inima mea va ramane gestul pe care Ionut l-a facut fata de lasii, fata de fricosii, fata de lipsitii de demnitate care stau ascunsi prin birouri, sub paza unor lideri care-i merita cu adevarat".

Alta motiune de cenzura, acceasi teorie a lasitatii auzita de la alt lider PSD.

Pe 16 martie 2011, pica la vot motiunea de cenzura depusa impotriva Guvernului Boc. Atunci au indraznit sa voteze doar cinci parlamentari PDL.

"Un gest de lasitate, care demonstreaza ca n-au depasit o anumita stare de fapt existenta in Partidul Democrat Liberal, aceea de a asculta cu sfintenie ordinele stapanului. Nu pot sa cred ca majoritatea senatorilor si deputatilor PDL sunt de acord cu actualul Cod al Muncii", declara atunci Constantin Nita, fost vicepresedinte PSD.

Probabil lasitatea e o boala de care se contagiaza doar partidele aflate pe putere.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Dragnea motiune vot PSD, #lasitate PSD motiune , #motiune cenzura