Antonescu: Am putea avea greva generala si demisia Opozitiei din Parlament

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 21:55
7412 citiri
Antonescu: Am putea avea greva generala si demisia Opozitiei din Parlament
Foto:1235.ro

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri seara ca una dintre optiunile pe care Opozitia le-ar avea pentru rasturnarea actualei Puteri ar fi sa se declanseze greva generala, iar reprezentantii Opozitiei sa-si dea demisia din Parlament si sa nu trimita oameni la alegerile anticipate.

"Ce se intampla daca are loc o greva generala, apoi o demisie in bloc a Opozitiei? Daca nu trimitem candidati pentru alegerile alea? Oare atunci o sa vina PPE sa dea un comunicat sa spuna ce bine e in Romania ca avem o Mare Adunare Nationala?", a spus liderul liberal, la Antena3.

Invitat in aceeasi emisiune de la Antena 3, liderul PSD, Victor Ponta, a spus, tot referitor la viitoarele masuri de lupta contra actualului regim, ca "orice metoda democratica e buna pentru a scapa de aceasta putere ticaloasa".

"Daca trebuie, vom merge si din casa in casa sa scapam de acesti banditi si ticalosi", a mai spus liderul PSD.

Programul Opozitiei

Chestionat in legatura cu faptul ca Opozitia nu a avut un program coerent de guvernare, Antonescu a trimis unele sageti catre presedintele PSD, Victor Ponta, care n-ar fi dorit sa desemneze dinainte un candidat unic al Opozitiei pentru postul de premier si nici un program de guvernare.

"Nu mi se pare elegant sa subliniez ca eu si domnul Ponta nu suntem un personaj colectiv, ca n-am avut aceeasi viziune si ca eu am declarant aproape in fiecare zi ca ar trebui sa avem o forma a motiunii cu un premier si un program de guvernare", a spus Antonescu.

"Programele noastre sunt foarte diferite. Pe o durata mai lunga sau mai scurta, ori ei, ori noi vom guverna Romania", a mai declarat liberalul.

Esecul motiunii

Ambii lideri de partid s-au declarat frustrati de esecul motiunii si de felul in care s-a desfasurat votul in Parlament.

"Sentimentul e unul de frustrare, nu atat pentru o batalie, pentru ca e doar un episod. Frustrarea e una pe care o impart cu zecile de mii de oameni care au venit, au manifestat, au sperat, in speranta ca niste oameni se vor ridica in doua picioruse, nu in patru si sa spuna ca guvernul nu e bun", a declarat Antonescu. El i-a mai numit inca o data "nevertebrate" pe parlamentarii puterii care au ramas in banci.

Victor Ponta a acuzat si el faptul ca Puterea ar fi recurs la santaj si amenintari pentru a-si convinge proprii parlamentari sa nu voteze.

"Deputati PD-L ca Gelu Visan sunt nu numai prosti, dar si ticalosi(...)unii au ales calea lasitatii si au stat in banca", a mai spus seful PSD.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#greva generala demisie Parlament, #demisie Opozitie Parlament , #motiune cenzura
Comentarii
Poza TOM
TOM
rank 5
Crinisor, nen'tu Brucan v-a dat 20 de ani de bălăceală in prostie. De ce tu si nimicul Titulescu nu renuntati la intrecerea socialistă pe tema "care din coalitia GRIVCO este mai prost"?