Basescu: Nu trece motiunea de cenzura, dar PNL era penibil daca nu o depunea

Luni, 17 Iunie 2019, ora 20:24
5417 citiri
Basescu: Nu trece motiunea de cenzura, dar PNL era penibil daca nu o depunea
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu este de parere ca motiunea de cenzura nu va trece, marti in plenul reunit al Parlamentului, insa liberalii trebuiau sa o depuna, pentru ca altfel "erau penibili", avand in vedere ca tema lor de campanie a fost "jos Dragnea, jos PSD".

"Nu va trece motiunea, insa Ppozitia nu avea ce sa faca. Tema presedintelui PNL in campanie interna a fost 'jos Dragnea, jos PSD', ori daca nu depuneau o motiune de cenzura erau penibili. Au depus-o, dar din pacate nu va trece. Va fi un motiv de consolidare a zdruncinatului PSD si ALDE. Vor spune la vot - suntem puternici, nu putem fi dati jos", a declarat Traian Basescu, luni seara, la Digi 24.

Acesta a adaugat ca este deranjat de abordarea PNL de a negocia individual cu oameni din PSD pentru motiunea de cenzura, in contextul in care partidul blama astfel de practici in trecut.

"Pe mine ma deranjeaza chestia asta cu negociem individual cu oameni din PSD. Exact ce afisam ca opozitie noi nu luam parlamentari de la putere, exact aia facem. Ce e cu sesiunea asta de mercato de parlamentari? Acuzam orice altfel de actiune de genul acesta, dar acum e buna. Datorita modului cum s-a desfasurat campania pe tema jos PSD, PNL n uavea ce sa faca, trebuia sa depuna o motiune pentru ca altfel se descalifica in fata propriului electoral", a explicat Basescu.

Senatorul PMP a adaugat ca "plan comun nu exista in opozitie, dar foarte probabil ii va strange nevoia, ca si pe mine, iar solutia e sa bata PSD la locale. PSD nu are om cu care sa il bata pe Iohannis la prezidentiale".

Ludovic Orban a declarat, joi, ca sansele motiunii de cenzura de a fi adoptata in Parlament sunt mai mari decat la restul demersurilor facute de la inceputul legislaturii, in 2016. Presedintele PNL a precizat ca Opozitia are in prezent circa 215, din necesarul de 233 de voturi. Liderul liberal a adaugat ca negocierile individuale vor continua pana in ultima zi.

Camera Deputatilor si Senatul vor dezbate si vota, marti, in plen reunit, de la ora 14.00, motiunea de cenzura prin care partidele de opozitie vor demiterea Guvernului Dancila.

PSD a anuntat ca va asigura cvorumul de sedinta, insa nu va vota motiunea. In ceea ce priveste ALDE, parlamentarii partidului nu vor vota la motiunea de cenzura, a anuntat liderul grupului senatorilor ALDE Daniel Zamfir.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Traian Basescu motiune, #vot motiune cenzura, #motiune de cenzura guvern Dancila , #motiune cenzura