Liderii USR si PLUS stabilesc ce vor face daca pica motiunea de cenzura

Duminica, 06 Octombrie 2019, ora 07:20
8256 citiri
Liderii USR si PLUS stabilesc ce vor face daca pica motiunea de cenzura
Foto: Arhiva Guvernul Romaniei

Liderii USR si PLUS vor discuta, duminica, despre planul aliantei pentru situatia in care va trece motiunea de cenzura la adresa Guvernului Dancila.

"Duminica avem un prim comitet politic al aliantei, reunirea celor doua birouri nationale. Se intampla pentru prima data dupa alegerile interne pe care USR le-a avut in septembrie. Avem pe agenda si o discutie referitoare la modul in care ne vom pozitiona politic dupa motiunea de saptamana viitoare", a spus Dragos Tudorache, europarlamentar PLUS, vineri seara, la Digi24.

Intrebat daca PLUS este de acord cu pozitia USR, de a sustine viitorul guvern in Parlament, dar fara a intra la guvernare, Tudorache a spus ca formatiunea din care face parte prefera organizarea alegerilor anticipate.

"Noi suntem pregatiti de guvernare, avem oamenii si avem programul cu care putem sa tinem o guvernare, dar e nevoie de o majoritate guvernamentala sanatoasa. Daca ajungem intr-o situatie politica in care e nevoie de un guvern care sa ajute tara sa treaca peste momentul dificil in care suntem acum, noi suntem pregatiti sa sustinem acel efort, indiferent din ce pozitie va fi. Formula care se va gasi dupa motiune trebuie discutata in primul rand in alianta, impreuna cu colegii de la USR, si apoi cu presedintele Iohannis", a punctat Tudorache.

El s-a declarat convins ca si partenerii lor de la USR inteleg ca este nevoie de o guvernare sanatoasa dupa motiunea de cenzura.

"Modul in care putem sa asiguram o astfel de guvernare, sprijinita de o majoritate serioasa in Parlament, e o chestiune pe care va trebui sa o discutam si cu ei si cu presedintele. Noi, la PLUS, ne-am pregatit pentru acest moment, cu un program, stim foarte bine ce reforme ar fi necesare intr-o astfel de guvernare.

Si aici intervine un lucru foarte important: conditiile in care am participa sau am sustine o astfel de solutie guvernamentala. Sunt niste reforme esentiale pentru stat, ele pornesc de la reforma constitutionala, reforma administratiei, reforma electorala. In orice formula ar reiesi, le-am pune ca si conditii pentru o guvernare care sa duca la ceva, pentru ca o guvernare care doar sa pregateasca alegerile si doar sa umple timpul pana la alegeri nu este o guvernare pe care ne-o dorim", a mai spus Dragos Tudorache.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#USR PLUS motiune cenzura Guvern Dancila , #motiune cenzura