Guvernul Ponta, la mana Parlamentului: Vot pe motiunea de cenzura

Vineri, 12 Iunie 2015, ora 07:20
2995 citiri
Guvernul Ponta, la mana Parlamentului: Vot pe motiunea de cenzura
Foto: Arhiva Ziare.com

Parlamentul dezbate, vineri, incepand cu ora 10:00, prima motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta de cand a devenit presedinte Klaus Iohannis.

Motiunea poarta titulatura "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozinca!"

A fost depusa cu semnatura a 183 de parlamentari PNL si nu numai.

Pentru a fi adoptata, motiunea ar trebui sa fie votata de 278 de parlamentari, adica jumatate plus unu din numarul total al alesilor.

Conform calculelor de pana acum, Opozitiei i-ar fi aproape imposibil sa adune aceste voturi.

Parlamentul dezbate vineri motiunea de cenzura. Care sunt sansele de reusita?

Presedintele Consiliului National al PSD, Rovana Plumb, a anuntat joi ca parlamentarii social-democrati vor fi prezenti, vineri, la motiunea de cenzura, dar nu vor vota. Gabriel Oprea a precizat ca si parlamentarii UNPR vor proceda la fel.

Oprea il sustine "total" pe Ponta: Am fost de 7 ori ministru si cred ca cel mai bun din Romania

Este aceeasi atitudine luata in trecut de majoritatea PDL din jurul Guvernului Boc si indelung criticata de Victor Ponta, pe atunci lider al Opozitiei.

Kelemen Hunor anunta cum va vota UDMR la motiunea de cenzura

UDMR, prin vocea lui Kelemen Hunor, s-a exprimat ambiguu si deloc optimist pentru Opozitie: "Nu vom vota impotriva motiunii de cenzura, asta este lucrul cel mai important. Probabil ca unii vor vota motiunea, altii se vor abtine, aici ramane la latitudinea fiecarui membru din grupurile noastre.

Daca am fi avut impreuna cu PNL acele voturi prin care se poate schimba Guvernul, atunci nu am fi ezitat niciun moment sa mergem si in situatia in care nu suntem de acord cu anumite subiecte din motiunea de cenzura, spre un vot negativ si spre o alta majoritate. Dar, din pacate, lipsesc peste 58 de voturi pentru a schimba in acest moment Executivul".

Exista si cativa parlamentari PSD sau indepedenti care si-au anuntat sprijinul pentru motiune, insa nu destui pentru a forma majoritatea necesara.

Cine voteaza vineri motiunea de cenzura - surprize din PSD, independentii - de partea liberalilor

Printre cei care au sustinut ca vor vota pentru motiune se numara: Gheorghe Roman si Marian Avram (deputati PSD), Paul Dumbravanu si Virgil Guran (deputati si membri PNL pana in luna septembrie 2014), Petru Movila (deputat PDL pana luna februarie 2014), Viorel Blajut (deputat PP-DD), Mihaela Stoica (independent, fost PDL), Remus Cernea (independent, fost PSD).

Co-presedintele PNL Vasile Blaga a declarat ca, uitandu-se la "matematica parlamentara", ar spune ca nu sunt sanse foarte mari ca motiunea de cenzura sa treaca, dar se bazeaza "pe buna-credinta fata de propriul electorat" a unora de la PSD si UNPR.

PNL negociaza punctual cu fiecare parlamentar, pentru a obtine voturile necesare adoptarii motiunii, s spus liderul deputatilor liberali, Ludovic Orban.

B.B.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#motiune cenzura Ponta vot, #motiune cenzura PNL Ponta , #motiune cenzura
Comentarii
Poza Hera
Hera
rank 5
Poza POSTASUL
POSTASUL
rank 5
La al carui san se poate "cuibari" vipera VV cu ochelari ?