Guvernul Tudose da azi testul in Parlament: Va trece motiunea de cenzura depusa de PNL?

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 07:07
6348 citiri
Guvernul Tudose da azi testul in Parlament: Va trece motiunea de cenzura depusa de PNL?
Foto: Facebook / Camera Deputatilor (arhiva)

Motiunea de cenzura depusa de PNL va fi dezbatuta si votata azi, incepand cu ora 11:00.

Decizia Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului i-a nemultumit pe liberali, care spun ca ziua de joi este destinata activitatii parlamentarilor in teritoriu, prin urmare este foarte posibil ca la sedinta plenului reunit sa nu existe cvorumul necesar pentru desfasurarea ei, relateaza Digi24.

PSD a decis ca parlamentarii Puterii sa fie prezenti in sala pentru asigurarea cvorumului, dar sa iasa imediat dupa aceea, fara sa stea la dezbatere si vot. In cazul in care cvorumul de sedinta nu va fi asigurat joi, dezbaterile si votul vor fi amanate pentru saptamana viitoare, informeaza sursa citata.

La randul sau, presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca el si parlamentarii din partidul sau vor fi prezenti la dezbatere, dar atat, dand sanse "zero" demersului initiat de fostii sai colegi liberali.

"Eu voi fi prezent si colegii nostri vor fi prezenti. Am si majorat timpul de dezbatere propus cu 50%, ceea ce e bine pentru a da mai multa consistenta unei dezbateri. Vom fi prezenti, nu am hotarat sa nu votam, dar intai de toate vreau sa ascultam si argumentele celor de la opozitie. Dezbaterea va fi foarte interesanta, sa vedem ce argumente au.

E mai degraba un exercitiu de imagine. PNL stie ca are zero sanse sa treaca, vor sa arate ca se agita. Se agita fara rost", a comentat, miercuri, Tariceanu.

PNL face lant uman la Palatul Parlamentului

Liberalii au anuntat ca vor face un lant uman in jurul Palatului Parlamentului, la ora la care va fi dezbatuta motiunea. La manifestatie va participa si liderul PNL, Ludovic Orban.

"Ii invitam alaturi de noi pe toti cei care doresc sa opreasca haosul din economie si atacul la Justitie si sa participe la actiunile de protest organizate de PNL, joi, in jurul Parlamentului pentru sustinerea motiunii de cenzura impotriva guvernului condus de Dragnea si Tudose", au anuntat liberalii.

Reprezentantii PNL au mai spus ca lupta cu toate armele constitutionale "pentru a opri distrugerea economiei si subordonarea institutiilor democratice independente de catre guvernarea PSDragnea", adaugand ca pentru aceasta e nevoie de sustinerea cetatenilor care "pot si trebuie sa-si exprime public nemultumirile si sa ceara parlamentarilor sa voteze motiunea de cenzura initiata de PNL".

Motiunea de cenzura intitulata "PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma" a fost depusa vineri la Parlament si citita in plen, conform procedurilor, luni. Textul face inventarul "minciunilor", al "nerealizarilor" si al tuturor masurilor care, in opinia Opozitiei, au destabilizat economia de cand coalitia PSD - ALDE a preluat guvernarea, demersul fiind initiat dupa ce Guvernul Tudose a adoptat ordonanta de modificare a Codului Fiscal.

Motiunea de cenzura, singura la care ar dreptul PNL in aceasta sesiune parlamentara, a fost semnata de 148 de parlamentari de la PNL, USR, PMP si independenti. Pentru ca guvernul sa pice este nevoie de 233 de voturi din partea senatorilor si deputatilor.

Sansele ca ea sa fie votata de Parlament si Guvernul Tudose sa fie demis sunt totusi foarte mici, cu toate ca liberalii au sustinut ca motiunea de cenzura va fi votata si de colegi social-democrati. Conducerea UDMR a anuntat ca parlamentarii maghiari nu se vor alatura Opozitiei de aceasta data.

In acest an a trecut o motiune de cenzura, dar impotriva Guvernului Grindeanu, inregistrandu-se astfel o premiera: Majoritatea PSD-ALDE si-a demis propriul guvern, dupa ce fostul premier Sorin Grindeanu nu a putut fi convins sa demisioneze.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#motiune cenzura PNL dezbatere vot , #motiune cenzura