Iordache: Opozitia la motiune nu va avea mai mult de 220 de voturi. PSD are in continuare majoritate

Joi, 03 Octombrie 2019, ora 21:04
5019 citiri
Iordache: Opozitia la motiune nu va avea mai mult de 220 de voturi. PSD are in continuare majoritate
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache a afirmat ca Opozitia nu va avea peste 220 de voturi la motiunea de cenzura, precizand ca este fals ca PSD ar fi pierdut majoritatea, cum a spus Marcel Ciolacu.

"Majoritatea se vede la vot. Eu vreau sa vad daca cei din Opozitie si repet, din punctul meu de vedere, la motiune nu vor avea mai mult de 220 de voturi. Intrebati-l pe domnul Ciolacu ce a vrut sa va spuna dumneavoastra. Eu declar ce va spun eu. PSD are in continuare majoritate. Nu ma puneti pe mine sa interpretez declaratiile nu stiu cui. Fals", a declarat Florin Iordache, joi seara la Digi 24, intrebat daca este adevarat ca PSD a pierdut majoritatea in Parlament.

Chestionat de ce a condus sedinta de plen reunit de miercuri, in care a fost respinsa citirea motiunii de cenzura, deputatul PSD a explicat ca era saptamana sa de serviciu.

"Pentru ca in sedinta de Birou permanent al Camerei, in aceasta saptamana, eu am fost vicepresedintele de serviciu. Vedeti ca am condus si plenul Camerei si votul final de la Camera si declaratiile. Deci era saptamana mea de serviciu. Aceasta este singura explicatie", a completat Iordache.

Acesta a mai spus despre colegii din PSD care au plecat la alte partide ca era normal sa ramana in partidul pe listele caruia au candidat si obtinut mandate de parlamentari.

"Daca acesti colegi ar fi dorit sa candideze independent, puteau candida independent. Toti colegii care au intrat in Parlament, impreuna cu PSD, era normal sa ramana in partidul care i-a promovat in Parlament", a conchis Florin Iordache.

Motiunea de cenzura a fost citita, joi dimineata, in plenul reunit al Parlamentului dupa ce ordinea de zi a sedintei de miercuri a fost respinsa cu 194 impotriva, 181 pentru, o abtinere, iar trei nu au votat.

Ulterior plenului reunit de miercuri, presedintele Camerei Deputatilor Marcel Ciolacu a afirmat ca PSD a pierdut, din punct de vedere matematic, majoritatea in Parlament. Acesta a adaugat ca nu inseamna ca opozitia va aduna cele 233 de voturi necesare caderii Guvernului.

Liberalii au anuntat ca, in acest context, mizeaza pe aproximativ 240 de voturi la motiune. In schimb, premierul Viorica Dancila a spus ca motiunea nu va trece.

Dezbaterea si votul motiunii urmeaza sa aiba loc joia viitoare, intr-un plen reunit care va incepe la ora 10.00.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Iordache voturi motiune cenzura, #Iordache Ciolacu majoritate parlament , #motiune cenzura
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza liviu_69
liviu_69
rank 5
Acest individ a facut un RAU IMENS Romaniei