Motiunea a picat. Opozitia spune ca Guvernul Ponta are zilele numarate

Vineri, 12 Iunie 2015, ora 14:14
5048 citiri
Motiunea a picat. Opozitia spune ca Guvernul Ponta are zilele numarate
Foto: Digi24

Alina Gorghiu si Vasile Blaga, cei doi co-presedinti ai PNL, au declarat, dupa caderea motiunii de cenzura ca o noua motiune va fi depusa dupa inceperea sesiunii parlamentare de toamna, iar aceea "cu siguranta va avea succes".

Co-presedintele PNL a criticat faptul ca parlamentarii puterii nu au fost lasati de voteze de liderii lor de partid, spunand ca aceasta decizie politica denota "lipsa de repect si sfidare fata de romani".

"Ati sesizat, ca si mine, ca parlamentarii PSD au fost niste fantome", a spus Gorghiu.

Deputatul PNL le-a multumit jurnalistilor pentru "atentie si suportul acordat" in aceste zile pentru a mentine in atentia publicului o tema atat de importanta precum cea prezentata in motiune.

Gorghiu a mai sustinut ca Victor Ponta este la finalul carierei.

"Ca nu a plecat astazi... va pleca maine, zilele urmatoare. Finalul carierei domniei sale este clar, este asteptat si marturisesc ca nu vom sta cu mainile incrucisate, chiar daca astazi nu a avut succes motiunea noastra de cenzura, o motiune de cenzura in toamna, impotriva Guvernului lipsit de legitimitate, cu siguranta va avea succes", a mai spus Gorghiu.

Motiunea a picat, Guvernul ramane in functie. Ponta se bucura, Opozitia anunta o noua motiune la toamna

La randul sau, Vasile Blaga a afirmat despre credibilitatea lui Victor Ponta ca "s-a facut praf" si l-a criticat pe premier ca a facut "comparatii sinistre intre R.Moldova si Romania" in contextul demisiei premierului de la Chisinau, Chiril Gaburici.

In plus, Blaga a anuntat ca la sedinta conducerii PNL de luni se va discuta despre liberalii care au lipsit de la motiune, mentionand numele lui Varujan Vosganian si Tudor Chiuariu. "Este clar ca nu ne putem baza pe dansii", a spus Blaga.

Motiunea de cenzura depusa de PNL impotriva Guvernului Ponta a fost respinsa, vineri. Doar 194 de senatori si deputati au votat "pentru", fata de cele 278 de voturi necesare pentru adoptare si caderea guvernului. 13 voturi au vost impotriva, iar 7 au fost anulate.

Parlamentarii Puterii nu au fost lasati sa voteze, singurii care au participat la vot fiind Victor Ponta, Valeriu Zgonea si Ecaterina Andronescu.

Motiunea de cenzura inititulata "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozinca!" a fost semnata de 183 de parlamentari, de la PNL, PSRo si din grupul democrat-popular.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Gorghiu Blaga motiune cenzura Ponta , #motiune cenzura
Comentarii