Opinii: Cand semeni vant ...

Duminica, 31 Octombrie 2010, ora 16:27
2153 citiri
Opinii: Cand semeni vant ...

Desi nu mai era nevoie, fostul aparat de partid si de stat, astazi divizat in mai multe partide politice, ne-a aratat miercuri ca nu este dispus sa renunte la favorurile pe care si le-a daruit ca recompensa la "umilintele" suferite intr-o epoca nu de mult apusa si nu conteaza la care ne referim: PD-L/UDMR, PSD sau PNL.

Valsand printre motiuni, Opozitia pare ca lupta pentru binele poporului, pentru o societate mai buna si mai dreapta, asa cum nazuim de zeci de ani. In realitate, motiunile de cenzura, combinate cu grevele spontane, nu sunt altceva decat instrumente banale de santaj, avand ca scop final obtinerea de fonduri, mai mult sau mai putin meritate.

Aflati de o parte si de alta a mesei plina de bucate, noii dictatori, manati de interesele personale sau de grup, isi impart fara rusine si fara sa ii intereseze in ce masura afecteaza populatia, tot ce este mai bun.

Cazul grevei "spontane" de la Finante ne-a aratat clar ca pentru cei de sus poporul din care si ei ar trebui sa faca parte nu exista. Stimulentele solicitate nu sunt altceva decat pretul tacerii, al complicitatii la fraudarea unei tari tot mai saracita de o clica mafiota. Poate si de aceea multi romani au asteptat ziua de miercuri cu sufletul la gura.

Pe fondul atator declaratii, parca aparuse un licar de speranta in sufletele noastre si ne gandeam ca "rau cu rau, dar mai rau fara". Insa miercuri, Opozitia a avut grija sa il stinga si sa isi arate adevarata fata. S-a spus ca Victor Ponta a gresit atunci cand s-a pus in fruntea grevistilor. Nu, Victor Ponta a vrut sa arate tuturor cine-i stapanul, cine comanda si cui trebuie sa ne supunem cu adevarat.

Am putea sa il acuzam pe acelasi de instigare la violenta sau de iresponsabilitate pentru anuntul facut in gura mare (pentru a-i da amploarea cuvenita)ca jandarmeria are munitie de razboi. Domnul Ponta stia bine ce face si ne-a intors in decembrie '89 ca sa ne arate ca nu-i de joaca si ca este gata sa calce pe cadavre pentru a obtine ce vrea.

Cu mici exceptii, am avut in fata un nou decembrie '89. Oamenii scosi in strada de "sindicate", forte de ordine inarmate pana in dinti, violente... Asta este Opozitia care vrea sa conduca tara? Pana ieri am regretat ca am ajutat la instaurarea lui Basescu, implicit a PD-L si acest regret nu ne va parasi prea curand pentru ca portocaliii ne obliga sa fim saraci si plini de ura.

Asta nu inseamna ca am trecut de partea unei Opozitii la fel de (in)capabila sa elaboreze un plan la care sa punem cu totii umarul, dar avida de putere, dornica sa isi continue faradelegile, (ca doar ii cunoastem), dispusa sa apeleze la violenta, sa ne sacrifice numai pentru a-si atinge scopurile.

Altfel spus, a aratat guvernului si ciracilor sai ca daca nu se lasa "jumuliti", daca nu platesc taxa de protectie, asta ii asteapta si asta ne asteapta. Haos si dezordine. Dar noi nu asta vrem. Ne-am dorit libertatea, ne-am dorit o tara care sa fie cu adevarat democrata si prospera. Din fericire, cea mai mare parte a populatiei a inteles care sunt adevaratele scopuri ale "alesilor" si nu vrea sa mai gireze nesimtirea cu care jefuiesc la adapostul unor vorbe frumoase.

Si totusi, parca in imensa mocirla in care ne-au tarat si continua se ne tarasca, pare sa se zareasca o bucatica de pamant curat. O raza de speranta in intunericul pe care noii dictatori vor sa il mentina deasupra Romaniei. Chemati astazi de EI in strada pentru a le apara interesele, romanii au vazut ca se poate. Ca pot sa isi revendice dreptul la viata si la mai bine.

Au inteles ca nu este o rusine si ca aceasta forma de a protesta nu le dauneaza, ci dimpotriva poate sa le aduca foloase. E un inceput. Cine stie, poate ca maine vor uita de vechile mentalitati si vor avea mai mult curaj sa vorbeasca, sa lupte pentru viata lor. Astazi, ei se folosesc de noi pentru a se imbuiba, de ce sa nu ii folosim si noi pentru a trai mai bine? E atat de usor ...

Miercuri, pensionarii militari au scandat in fata Troitei "inca o revolutie". Intr-adevar, este nevoie de inca o revolutie, dar care sa fie cu adevarat a poporului roman, pentru ca o troita e de ajuns.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proteste sindicate Capitala, #motiune cenzura Guvern Boc, #noua revolutie Romania , #motiune cenzura
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
"Miercuri, pensionarii militari au scandat in fata Troitei "inca o revolutie". "
Poza josprostia
josprostia
rank 5
Democratia se face cu alegeri libere, nu cu actiuni de strada conduse de Micul Prostulescu