Motiunea de cenzura ar putea fi depusa azi. Se negociaza om cu om la PSD-ALDE

Miercuri, 12 Iunie 2019, ora 07:39
4415 citiri
Motiunea de cenzura ar putea fi depusa azi. Se negociaza om cu om la PSD-ALDE
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca motiunea de cenzura impotriva Guvernului ar putea fi depusa miercuri la Parlament.

"Am purtat negocieri cu toate formatiunile politice: USR, PMP, PRO Romania, UDMR. Sigur ca discutiile continua pana la depunerea motiunii de cenzura. Obiectivul nostru este sa depunem motiunea de cenzura intr-un termen cat mai scurt, daca este posibil in cursul zilei de maine (miercuri - n.red.) astfel incat sa se intre cat mai rapid in procedura de prezentare a motiunii, de dezbatere si de votare a ei", a spus Orban, marti, la Parlament.

El a precizat ca discutiile pentru sustinerea motiunii de cenzura continua si se va negocia individual cu parlamentarii Puterii.

"V-am spus ca negocierile continua cu toti parlamentarii, individual, din PSD-ALDE si de asemenea cu formatiunile politice si cu grupurile parlamentare din Parlamentul Romaniei", a adaugat Ludovic Orban.

Citeste si Ponta promite 24 de voturi pentru motiunea de cenzura, dar nicio semnatura: Avem motivele noastre

Pe de alta parte, presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a declarat ca motiunea de cenzura nu va trece, adaugand ca Alianta PSD-ALDE are suficiente voturi ca sa nu fie adoptata.

"Avem suficiente voturi ca motiunea sa nu treaca si astazi. In primul rand, ma intrebati zilnic acest lucru, ieri v-am spus ca nu este nicio problema, astazi va raspund la fel, ca nu este nicio problema. Dar vorbim de o motiune care inca nu a fost depusa", a precizat Ciolacu, inaintea sedintei grupurilor parlamentare reunite ale PSD.

Ciolacu: Matematic e exclus sa treaca motiunea. Numai prostii nu au emotii

Intrebat daca a negociat si cu alte partide, Ciolacu a raspuns: "Alianta PSD-ALDE are suficiente voturi singura sa nu treaca motiunea, matematic vorbind".

El a spus ca urmeaza ca parlamentarii PSD sa ia o decizie in privinta strategiei la motiune.

"O sa ne facem o strategie, e decizia noastra, a grupului. Noi dorim, la fel ca si opozitia, ca aceasta motiune sa intre cat mai repede la vot", a mai spus Ciolacu.

Intrebat daca aceasta motiune va influenta congresul PSD, Ciolacu a spus: "Nu cred. Pentru ca motiunea nu va trece si nu vad alte probleme".

PSD a decis, marti, in sedinta grupurilor parlamentare strategia pe care o vor adopta la motiunea de cenzura.

La final, premierul Viorica Dancila, sefa interimara a PSD, anuntat ca deputatii si senatorii social-democrati vor fi prezenti pentru cvorumul de sedinta necesar motiunii de cenzura, dar nu vor vota.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#motiune cenzura PNL PSD , #motiune cenzura
Comentarii
Poza untermensch
untermensch
rank 5
Poza Caliman Eugen
Caliman Eugen
rank 4