Raluca Turcan: Niciun guvern PNL nu va taia de la oamenii cinstiti si muncitori. Sa se teama armata de paraziti cu pile!

Joi, 10 Octombrie 2019, ora 12:07
5937 citiri
Raluca Turcan: Niciun guvern PNL nu va taia de la oamenii cinstiti si muncitori. Sa se teama armata de paraziti cu pile!
Foto: captura video

Liderul deputatilor PNL Raluca Turcan a sustinut, joi, un discurs de la tribuna Parlamentului, in care a anuntat ca toti liberalii vor vota motiunea impotriva Guvernului Dancia si i-a indemnat pe toti cei care vor deparazitarea statului sa faca la fel.

Turcan i-a raspuns si Vioricai Dancila si senatorului PSD Titus Corlatean, care au spus anterior ca, daca liberalii ar veni la guvernare, sute de mii de bugetari ar "ramane pe drumuri" si romanii ar plati taxe si impozite mai mari. Turcan le-a transmis tuturor romanilor "cinstiti si muncitori" ca vor fi protejati si incurajati sa traiasca intr-o tara moderna, europeana, in timp ce cei care vor avea motive sa se teama de masurile lor sunt "parazitii cu pile din institutiile bugetare".

"Motiunea echivaleaza cu un mandat de aducere in fata Parlamentului pentru un guvern care fuge. V-ati incuiat in Palatul Victoria. (...) Niciun guvern PNL nu va taia nimic de la oamenii cinstiti si muncitori din Romania.

Singurii care au de ce se teme sunt cei de aici - echipa de uzurpatori si clientela parazitara. Dancila s-a pus singura in situatia de a avea jumatate de guvern de fantome.

Dintr-o tara prost guvernata am ajuns o tara neguvernata si acest guvern nu mai are niciun fel de autoritate, nu mai poate face nimic pentru nimeni si factura o platesc romanii.

Doamna Dancila are oroare fata de lege si infractorii din toata tara au inteles asta. Interlopii au prins curaj, pentru ca au fost incurajati de recursul compensatoriu. Vedem complicitati intre Politie si interlopi. Vedem o adevarata armata de paraziti cu pile in institutiile bugetare.

Dvs. patronati condamnabil acest sistem care paraziteaza Romania. Romania refuza sa fie trasa inapoi si romanii vor sa traiasca intr-un stat modern, european. Guvernul a fost generos cu clientela de taietori de frunze la caini pe care i-ati oblojit in institutiile statului roman", a acuzat Turcan, de la tribuna Parlamentului.

Aceasta a aratat si ca numarul mare de semnaturi de la toate formatiunile politice, incluisv PSD, impotriva Guvernului Dancila, arata ca de aceasta data nu mai e vorba de o actiune politica, ci de un gest absolut necesar.

"Pentru salvarea Romaniei, pentru igienizarea morala a Guvernului si a actului de guvernare, motiunea trebuie sa treaca! Altfel dam mesajul ca se poate orice si singura regula e ca nu se respecta regulile.

Avem 237 de semnatari, mai mult decat majoritatea absoluta, si demonstram nu doar ca Guvernul si-a pierdut majoritatea parlamentara, ci faptul ca majoritatea parlamentara nu-l mai suporta si-l vrea plecat acum!

Aceasta motiune nu este in interes partizan, ci in interesul tarii. Ar fi un act de lasitate si de dezertare la datorie, daca astazi Parlamentul Romaniei nu ar vota motiunea. Poporul roman si istoria nu ne-ar ierta! Azi, 10 a 10-a, incepand cu ora 10:00, Guvernul Dancila poate sa devina istorie!", a conchis Turcan.

Premierul Viorica Dancila se aparase inaintea discursului liberalei cu atacuri la adresa lui Klaus Iohannis si a PNL, precum si a tuturor celorlalte formatiuni care au semnat motiunea, inclusiv fostul partener de guvernare Calin Popescu Tariceanu.

"Ati taiat toate salariile din sistemul public, ati taiat salariul minim, ati impozitat pensiile. Azi veniti si amenintati oamenii cu aceleasi lucruri. Nu va cunoasteti tara si poporul.

Va jucati de-a guvernarea. V-ati facut de ras in fata propriului popor. Mult succes domnului Citu in a le explica oamenilor cum e cu taierea. Sa se uite in ochii medicilor, a pompierilor. Sa vina domnul Caramitru de la USR si sa le spuna pensionarilor ca majorarea pensiilor arunca tara in faliment. Sa vina domnul Atanasiu sa le explice bugetarilor ca vor ramane pe drumuri. (...)

Voi calcati in picioare decenta, interesul romanilor. Noi guvernam pentru tara. Nu am facut-o perfect dar am facut-o mult mai bine decat voi", a acuzat Dancila de la tribuna Parlamentului.

Amintim ca, pentru ca motiunea de cenzura sa treaca, este nevoie de 233 de voturi.

Ziare.com va transmite in format LIVE TEXT cele mai importante momente si declaratii. Ramaneti alaturi de noi pentru a afla deznodamantul: Pica sau nu Guvernul Dancila?

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Raluca Turcan discurs motiune cenzura 2019, #guvern PNL motiune cenzura masuri taieri , #motiune cenzura