UDMR decide sambata daca voteaza motiunea de cenzura a PSD si intra la guvernare

Sambata, 17 Iunie 2017, ora 08:38
8913 citiri
UDMR decide sambata daca voteaza motiunea de cenzura a PSD si intra la guvernare
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul Permanent al UDMR se va reuni, sambata, la Cluj, pentru a analiza situatia politica actuala, iar la finalul sedintei, concluziile vor fi prezentate de catre Kelemen Hunor.

Surse parlamentare, citate de News.ro, au afirmat ca liderii UDMR vor discuta posibilitatea intrarii formatiunii la guvernare.

"Sambata, 17 iunie 2017, se reuneste la Cluj Consiliul Permanent al Uniunii pentru a analiza situatia politica actuala. La finalul sedintei, presedintele UDMR, Kelemen Hunor va sustine o conferinta de presa incepand cu ora 14.00", a anuntat, vineri, UDMR.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a avut discutii, vineri, cu presedintele PSD, Liviu Dragnea. In acelasi timp, liderul deputatilor UDMR, Attila Korodi, a spus ca formatiunea sa va discuta si cu premierul Sorin Grindeanu.

Discutiile au loc in contexul in care duminica, PSD-ALDE vor depune motiunea de cenzura impotriva propriului executiv, Guvernul Grindeanu.

Motiunea de cenzura va fi citita DUMINICA in Parlament

Dragnea a discutat cu Kelemen Hunor privind sustinerea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu, fiind facute "oferte" catre Uniune, care va decide sambata pozitia pe care o va adopta la vot, sustin surse parlamentare.

PSD a invocat in discutii protocolul parlamentar semnat cu UDMR, care presupune ca cele doua formatiuni isi vor sustine proiectele in Parlament, insa nu s-a discutat in acest punct si despre intrarea la guvernare a Uniunii in eventualitatea formarii unui nou Cabinet.

Pana in acest moment, nu s-a luat o decizie oficiala a UDMR, sursele citate precizand ca liderii formatiunii vor discuta posibilitatea sustinerii motiunii de cenzura, sambata, in cadrul Consiliului Permanent.

UDMR cere timp de gandire pentru a se decide daca sustine motiunea

La randul sau, liderul deputatilor UDMR, Attila Korodi, a declarat ca Uniunea va lua o decizie in legatura cu pozitionarea fata de motiunea de cenzura initiata de PSD si ALDE, dupa ce va avea discutii cu toate fortele politice, inclusiv cu Sorin Grindeanu.

"UDMR nu are un punct de vedere pana la ora actuala. Nu s-a intrunit forul de conducere, care se va intampla zilele urmatoare. Avem nevoie de un dialog in interiorul UDMR pentru a ne pozitiona si a creiona discutiile care se vor duce saptamana viitoare", a declarat Attila Korodi.

Intrebat daca acordul de colaborare parlamentara incheiat cu PSD si ALDE obliga UDMR sa voteze alaturi de cele doua partide din coalitie la motiunea de cenzura, Korodi a negat.

"Nu are nicio obligatie directa. Colaborarea parlamentara este destul de bine conturata, nu e inclus un element de genul acesta. E nevoie de dialog pentru a intelege tot ce se intampla pe esichierul politic, a intelege si ce se intampla si ce propun cei din actuala coalitie si dupa acest lucru se ia o decizie", a precizat liderul deputatilor UDMR.

Intrare la guvernare?

Intrebat daca vor avea dialog inclusiv cu Sorin Grindeanu, Korodi a precizat ca "dialogul in sine nu presupune nimic altceva decat a afla informatii, a intelege diferite parti ce propun pentru viitor".

In ceea ce priveste o posibila intrare la guvernare a UDMR alaturi de PSD si ALDE dupa eventuala demitere a lui Sorin Grindeanu, asa cum a lasat sa se inteleaga Calin Popescu Tariceanu, Korodi a spus ca acest lucru va fi discutat in interiorul Uniunii dupa lamurirea situatiei cu motiunea de cenzura.

"Nu spunem nimic pe tema aceasta pentru simplul motiv ca pot sa fie pareri diferite. UDMR nu are o pozitie oficiala pe tema aceasta. Nu stiu daca va avea pana in momentul pozitionarii fata de motiunea de cenzura. Nici macar asta nu stiu. Poate chiar nici nu o sa avem pozitie, poate vom aveam pozitie numai in ceea ce priveste motiunea de cenzura. Dupa aceea vor fi alte perioade, procedural complicate", a explicat Attila Korodi.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#UDMR intrare guvernare PSD, #Kelemen Hunor discutie Dragnea, #UDMR discutii Grindeanu, #UDMR motiune cenzura , #motiune cenzura