Cristian Preda: Daca motiunea "giruetelor" pica, victorie pentru MRU si PDL

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 13:37
2261 citiri
Cristian Preda: Daca motiunea "giruetelor" pica, victorie pentru MRU si PDL
Foto: Facebook

Daca motiunea "giruetelor" (a celor care si-au dat demisia din PDL - n. red.) pica, va fi o victorie atat pentru Mihai Razvan Ungureanu, cat si pentru PDL, crede europarlamentarul Cristian Preda.

"Singurele resurse de care dispune acum PDL sunt increderea publica in MRU si o capacitate de mobilizare care si-a vadit eficacitatea in confruntarile din 2007-2009. Aceste doua resurse trebuie gestionate cu mare grija. Spun asta si pentru pedelistii care s-au suparat auzindu-l pe premier ca se considera in continuare membru PNL.

Ei trebuie sa stie ca, daca motiunea giruetelor (prefer acest termen pentru a-i desemna pe cei care pleaca in tabara USL, alegand nu Opozitia, cum s-a spus, ci promisiunea viitoarei puteri, adica orientandu-se politic dupa cum bate vantul opiniei generale) pica, va fi o victorie si pentru PDL, nu doar pentru MRU", scrie eurodeputatul PDL Cristian Preda pe blogul personal.

Ungureanu: Distrugeti ideea de Opozitie, motiunea e caderea in trecut

In opinia lui Preda, motiunea de cenzura de vineri "a fost gandita mai degraba ca un mijloc electoral decat ca unul destinat sa inlocuiasca imediat guvernarea. Inainte de a fi depusa, Victor Ponta a anuntat de altfel ca Opozitia vrea sa mai depuna una, dupa locale, atunci cand randurile USL se vor fi ingrosat cu noi giruete".

"Calculul USL e ca rezultatul votului (de miercuri - n. red.) va consolida perceptia ca USL e actorul politic principal, sporindu-i sustinerea la locale, pentru ca apoi scorul din 10 iunie sa incurajeze noi plecari din PDL. Ce-i drept, in ultimele zile, numarul giruetelor a sporit foarte mult. Nu e timp pentru condamnari etice. E prea tarziu. Trebuie vazut ce se poate face din perspectiva politica", mai scrie Cristian Preda.

Emil Boc: Motiunea nu va fi votata, va spune unul care a scapat de 10 ori

Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu se confrunta, vineri, cu prima motiune de cenzura.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Cristian Preda motiune cenzura, #Mihai Razvan Ungureanu motiune cenzura, #motiune cenzura guvern Ungureanu , #motiune cenzura