De la cititori: Sa cazi lovit de propriile-ti arme

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 11:11
1845 citiri
De la cititori: Sa cazi lovit de propriile-ti arme
Foto: Antena 3

La intalnirea de duminica seara, de la sedinta Colegiului Director, democrat-liberalii au luat decizia de a se abtine de la votul asupra motiunii de cenzura de miercuri, dar au spus ca vor fi in sala, lucru care s-a si intamplat.

Luati prin surprindere de solidaritatea de care au anuntat ca vor da dovada parlamentarii Puterii, liderii Opozitiei au iesit la atac uitand ca ei insisi au implementat in Parlament metoda plecarii de la vot preluata firesc si mai ales, fara bani si in interes propriu acum, de parlamentarii Puterii.

Victor Ponta era sigur ca, daca parlamentarii PD-L si cei ai UDMR ar fi fost lasati sa voteze, motiunea ar fi trecut fara probleme.

Aceasta decizie s-a luat undeva departe de ochiul si timpanul presei, fara amenintari la adresa membrilor de partid asa cum, nu demult, s-a intamplat in PSD si PNL cand liderii celor doua partied au stat langa urne sa verifice, sa vada cu proprii ochi cum voteaza fiecare parlamentar in parte.

Liberalii chiar au exclus vreo trei parlamentari care au absentat de la votarea motiunii de cenzuta din toamna trecuta.

Si, poate ca sa-si justifice din timp esecul preconizat atat de Adrian Nastase, cat si de Crin Antonescu asa, ca de ultim moment, atat liberalii cat si social-democratii au declarat inca de marti seara, ca parlamentarilor Puterii li s-au promis bani, cate 250 000 de lei de persoana daca nu voteaza.

Apropo de legi si de voturi, s-a mai auzit, s-a mai spus ca adesea, in Parlament, s-a votat pe bani si nu pe legi.

Se poate sa fie adevarat ce spun cei din Opozitie, dar ca sa-i credem ca-i asa sa aduca si dovezi pentru ca, din cate se stie, PD-L inca nu are fabrica de bani si sa admitem ca ar avea nu chiar totu-i de vanzare.

Tot de marti seara a inceput si inventarierea celor care ar fi votat in favoarea motiunii si, noaptea, tarziu, Antonescu a declarat la Antena 3 ca dispune de cele doua voturi care lipseau la acea ora, voturi necesare ca motiunea sa treaca.

Miercuri insa, inainte de vot, se stia acelasi lucru si anume ca mai trebuiau doua voturi, sigur ca de la parlamentarii Puterii.

Si daca e sa credem ca fiecare parlamentar din partidul de guvernamant ar fi fost cumparat cu un pret atat de mare e firesc sa ne punem intrebarea cat ar fi trebuit sa primeasca peste acea suma fiecare parlamentar ca pret al tradarii.

E trist cum fiecare eveniment politic ne dezvaluie alta si alta fata a felului cum se fac aranjamentele in Parlament, cum unii sau altii ajung la butoane, cum sunt votate legi in necunostinta de cauza si cum altele zac in sertare cu anii.

Oricum, ieri, Opozitia a pierdut si a pierdut lovita de exact armele pe care si le-a creat singura.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#picat motiune cenzura Guvern, #motiune cenzura respinsa, #motiune guvern Boc , #motiune cenzura