Imbranceli in Parlament - PSD l-a "ingropat" pe Boc in dosare

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 17:12
3272 citiri
Imbranceli in Parlament - PSD l-a "ingropat" pe Boc in dosare

Parlamentarii Puterii si ai Opozitiei s-au imbrancit, miercuri, in plenul Parlamentului, cu putin timp inainte ca premierul Emil Boc sa prezinte la microfon numele a trei parlamentari PSD care au semnat de doua ori lista initiatorilor motiunii de cenzura.

Mai intai, premierul Emil Boc a fost impiedicat sa isi sustina alocutiunea de incheiere de catre parlamentarii PSD care, in momentul in care prim-ministrul s-a apropiat de microfon, au inceput sa puna in jurul lui dosarele cu cele 2.500.000 de semnaturi stranse pentru demiterea Cabinetului.

Nervosi, parlamentarii democrat-liberali au inceput sa arunce dosarele respective in sala, fiind cat pe ce ca intre cele doua tabere sa se iste un conflict violent. Emil Boc a renuntat sa mai vorbeasca si s-a asezat din nou pe locul rezervat membrilor Guvernului.

Presedintele de sedinta, Mircea Geoana, le-a cerut tuturor celor prezenti sa se linisteasca.

Simultan au reizbucnit si violentele in strada, mai multi protestatari incepand din nou sa se ia la harta cu jandarmii.

In sala de plen, pana la urma premierul a reusit sa vina la microfon, de unde i-a ironizat pe parlamentarii Opozitiei, pe care i-a acuzat de lipsa de seriozitate.

Astfel, Emil Boc a prezentat trei nume de parlamentari PSD, Valeriu Zgonea, Daniel Savu si Filip Georgescu, care au semnat fiecare de cate doua ori, si cu semnaturi diferite, lista celor 209 initiatori ai motiunii de cenzura.

"Aceasi persoana cu doua semnaturi diferite. Asta spune mult despre seriozitatea acesui demers(...) Ce incredere sa aiba romanii cand in Parlament principalul partid de Opozitie vine cu dubluri de semnaturi si cu semnaturi diferite pentru aceeasi persoana?", a declarat premierul in aplauzele colegilor sai din coalitia de guvernamant.

Totodata, Emil Boc a tinut sa raspunda tuturor acuzatiilor aduse de contestatarii Guvernului pe care il conduce, replicand ca "taria oamenilor politici se masoara in capacitatea de a nu ceda la populisme in momente grele" si multumindu-le colegilor de coalitie ca au strans randurile.

"Este usor sa vii cu tolba plina de promisiuni fara acoperire, este greu sa nu cedezi la asemenea populisme", a mai spus Boc, prezentand inca o data semnele bune, in opinia sa, din economie, care arata ca in 2011 economia Romaniei isi va reveni si ca o parte dintre drepturile salariale vor fi recastigate.

"In 2008, 11 miliarde de euro s-au dus in pomeni electorale si in consum(...)Ne-am ales cu o criza agravata de iresponsabilitatea celor de atunci", i-a acuzat inca o data Emil Boc pe predecesorii sai, precizand ca actuala Putere si-a sacrificat popularitatea pe termen scurt alegand sa realizeze reformele necesare modernizarii tarii.

Discursul premierului a incheiat dezbaterile pe motiunea de cenzura. In jurul orei 17:00 a inceput votul secret, cu bile, la care parlamentarii coalitiei de guvernamant au anuntat ca nu participa. Pentru caderea Guvernului Boc este necesar ca 235 de parlamentari sa voteze in favoarea motiunii de cenzura.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Boc motiune cenzura, #motiune cenzura semnatari , #motiune cenzura