Opinii: La spartul targului, cvorumul si-a suflecat manecile

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 22:49
1513 citiri
Opinii: La spartul targului, cvorumul si-a suflecat manecile
Foto: Arhiva

Odata cu batalia pentru buget, se desfasoara si lupta pentru motiunea contra Legii salarizarii, plus razboiul pentru motiunea impotriva Legii cadru a salarizarii, iar logica ne spune ca, daca se facea si o Lege cadru a bugetului, ar fi fost deja gata motiunea, intitulata "ultimul tepoi, cu care guvernarea BUB trage in noi".

Daca ar mai fi trait nea Ghita Pitpalac, cel de altadata, ar fi fost convins ca Parlamentul lucreaza dupa un program minutios, intocmit de insusi mos Teaca, personajul lui Bacalbasa.

Motiunile din sacul lui mos Craciun

Dar chiar si Bacalbasa, asa cum era el, ar fi ramas total cu ochii in soare, cand ar fi observat cum se risipeste cvorumul, vineri, din Parlament, ca potarnichile speriate de uliu, pentru ca, in weekend, cvorumul sa se calce pe picioare, de prezent ce este.

Ca urmare, luni dimineata a inceput o asemenea inghesuiala in legislativ, incat nici nu-ti dai seama cand se citeste motiunea, cand se va vota alta motiune, cand se ia in dezbatere legea in plen si cand ne mai aduce mos Craciun si alte motiuni non-stop, din sacul lui fara fund.

Deci, nu e de mirare ca se munceste pe rupte. Nu e de mirare ca au fost nu numai citite cele noua mii de amendamente, ci si respinse in viteza a cincea - cu exceptia catorva, ca sa nu ne fie rusine, cand pronuntam constatarea "respinse - noua mii, acceptate - zero".

Poate ca n-au fost chiar noua mii, poate au fost numai opt, sau numai sapte mii. E greu sa stii cifra exacta, intrucat amendamentele nu le poti pune la masina de numarat bani, ca la banca.

Opozitia s-a lovit cu capul de pragul de sus

Poate ar fi o idee buna sa se puna la Parlament o masina de numarat amendamente, ca sa nu gresim numarul respingerilor. Dar o idee si mai buna este sa nu se puna, ca nu cumva sa se fraudeze rezultatele.

Speriata de fraudari, Opozitia a abandonat cu tact strategia iesirii din sala, convingandu-se cat de periculos este s-o lase pe doamna Roberta singura in intimitate, numai cu un cerc restrans de prieteni, ca sa nu stii ce face dumneaei intre patru ochi, atunci cand vede patru si numara o suta.

Vazand cum s-a lovit altadata cu capul de pragul de sus, Opozitia priveste numai spre pragul de jos si ramane in sala, pe pozitia de lemn-Tanase. Se va resemna, privind la altii cum voteaza, cum numara si cum se bucura sincer, atunci cand afla ca majoritatea e mai mare decat minoritatea.

Abia dupa aceea poate contesta numaratoarea, poate constata fraudarea, poate deplange tradarea si se poate jeli la CCR, ca sa mai traga de timp.

A inceput lupta dintre cvorumul dambovitean si calendarul gregorian

Calendarul e strans, luni se discuta o motiune, se depune alta, care se discuta joi, daca va fi cvorum. Intrucat este problematic sa faci si taierea curcanului si parlirea porcului si prezenta cvorumului in aceeasi zi, chiar si Mos Teaca si-ar da seama cat de incert este cvorumul de joi.

Ar fi un dezastru, sa se amane discutarea tocmai pana la mos Ajun, adica vineri, si aprobarea tocmai pe miercurea cealalta, cand si-a facut efect colebilul.

Nu ca ar fi greu sa aduni cvorumul miercurea cealalta. Dar, pornind miercuri razboiul, nu mai ramane timp pentru celelalte faze, decat daca declaram zi lucratoare pe 32 decembrie, cand se poate depune si contestatia la CCR.

Dar, cum CCR va fi in vacanta, are tot dreptul sa ne transmita hotararea cam pe 34 ianuarie, care nici nu stiu daca pica intr-o joi, sau o duminica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#motiuni cenzura Opozitie, #motiune cenzura Boc, #amendamente legi guvern , #motiune cenzura