Opinii: "Minerii lui Ponta" se intorc la austeritate

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 18:11
3964 citiri
Opinii: "Minerii lui Ponta" se intorc la austeritate
Foto: Alexandra Ion

Parlamentul Romaniei si-a aratat limitele in ziua votarii motiunii de cenzura. Legislativul nu mai are o identitate proprie, nu conduce tara asa cum prevede Constitutia. Guvernul a ajuns sa dicteze prioritatile parlamentare, prioritatile oamenilor, prioritatile tarii.

Parlamentarii au ajuns o ceata de osteni care nici macar nu sunt lasati sa-si exercite dreptul de a vota. Sunt opriti, fie de teama unor greseli, fie de frica de imprevizibilul uman al unora dintre alesi. Practic, Guvernul Boc a ramas in functie, fara ca parlamentarii din alianta de guvernare sa-si dea votul pentru sustinerea Cabinetului.

Ma uit la blonda de la turism, Elena Udrea, si ma intreb daca, int-adevar, ceea ce graieste este intentionat sau o face dintr-un mimetism extrem? Daca o face constient, inseamna ca a urmat indemnurile lui Goebbels, eminenta cenusie din spatele lui Adolf Hitler: "Spune o minciuna si ea va prinde. Minciuna propagandistica trebuie sa se adreseze maselor. Ea trebuie sa se concentreze asupra catorva puncte care sa fie repetate la nesfarsit". Am gasit aceste informatii in cartea "Tehnici de manipulare" a lui Bogdan Ficeac.

Cum se manifesta Elena Udrea in plen? "Mogulii ascund sub pres imoralitatea celor din PSD si PNL. Ce face Emil Boc? Vine si repeta aceleasi tampenii pe care le executa de 2 ani de zile: miliardele cheltuite de PNL si "sa nu mai cheltuim decat atat cat ne permitem".

Ceilalti lautari de la Putere canta pe acelasi ton: sindicatele ticalosite, marsavia populista a Opozitiei. Ascultatorii (culmea de la Realitatea fm, postul lui Vantu), toata ziua, ne dau mesaje alarmiste de tipul "Ponta si minerii lui Iliescu comunistul, Crin nesimtitul". Cuvinte putine, aceleasi si repetate la infinit.

Toate aceste activitati propagandistice au scopul hotarat de a-l mai tine pe Emil Boc la Palatul Victoria. Dar, ce-o avea Emil asta de le-a cazut cu tronc la toti? Daca acest Cabinet era demis prin motiune, poate chiar cu voturile unor parlamentari pedelisti, nu inseamna ca s-a format o noua majoritate parlamentara. Un vot pentru caderea Guvernului nu inseamna apartenenta la o alta majoritate de o culoare politica diferita. Si, in plus, mingea era in terenul presedintelui Basescu. Nu trebuia decat sa desemneze un alt om cu mai multa credibilitate.

Guvernul nu mai tine cont de doleantele Parlamentului. Cabinetul Boc isi asuma de-a valma legi, iar ordonantele de urgenta au devenit banalitate. Ordinea statala este data peste cap, din moment ce parlamentarii alesi uninominal nu mai tin cont de ceea ce le striga lumea din strada. Singurul concept dupa care se ghideaza alesii este "cum dicteaza partidul".

Ungurii trag de Legea Educatiei, Pambuccian si ai sai se joaca de-a propuneri economice fanteziste, iar noi asteptam anul 2012. Anul PD-L, dupa cum striga Boc, sau sfarsitul lumii conform mayasilor. Pana atunci, sa asteptam sfarsitul iernii, care se anunta a fi grea. Curentul electric dat lui Marco pe sub mana ne creste noua factura, iar Traian Basescu va sta probabil la taclale cu Dorin Cocos in direct la B1.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#motiune guvern Boc, #motiune parlament boc, #Basescu Udrea manipulare, #Ponta Crin mineri , #motiune cenzura