Motiune simpla pentru deszapezire a fost respinsa: Calculele lui Sova si rimele lui Fenechiu

Marti, 25 Februarie 2014, ora 16:00
2161 citiri
Motiune simpla pentru deszapezire a fost respinsa: Calculele lui Sova si rimele lui Fenechiu

Motiunea simpla "Imbogatirea baronilor PSD-PNL sau reteta teleinzapezirii marca Ponta", initiata de PDL si PP-DD la adresa ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova, a fost respinsa marti de Camera Deputatilor.

Decizia a fost luata cu 246 voturi impotriva, 58 voturi pentru si 21 abtineri.

Semnatarii motiunii simple ii cereau ministrului delegat Dan Sova sa prezinte un raport complet privind costurile deszapezirii in perioada 24 - 31 ianuarie, contractele care au fost incheiate si procedura de licitatie prin care acestea au fost atribuite.

De asemenea, autorii motiunii solicitau Guvernului sa reia proiectul de achizitie a utilajelor de deszapezire pentru retelele europene rutiere, feroviare si navale de pe teritoriul Romaniei prin fonduri europene nerambursabile, verificarea de catre Corpul de Control al prim-ministrului a modului in care au fost incheiate contractele de deszapezire si demararea procedurilor pentru angajarea unui management privat, profesionist la CNADNR.

Motiunea a fost dezbatuta in sedinta de plen de luni. Cu acel prilej, deputatul PDL Alexandru Nazare i-a oferit ministrului Dan Sova un cantar "cu care sa cantareasca zapada" si i-a indemnat pe deputatii PNL sa voteze alaturi de democrat-liberali motiunea simpla pe tema deszapezirii.

"Am aici un cantar pe care i-l ofer domnului ministru si cu care sa cantareasca zapada de acum inainte, dar sa se si ocupe de deszapezire, iar cei de la PNL sa cantareasca bine maine (marti - n.red.), poate vor sa treaca in Opozitie si sa voteze alaturi de noi aceasta motiune", a spus Nazare.

La randul sau, Dan Sova i-a oferit deputatului PDL Alexandru Nazare calculele privind cantitatea de zapada stransa la deszapezire.

"Am aici pentru domnul Nazare, am rugat inginerii care stiu mai multa matematica decat la scoala de dansuri si bune maniere pe care a absolvit-o dansul cum se calculeaza cantitatea de zapada. Pentru ca stiu ca nu o sa fie interesat, am sa ii las bolul cu enigma cum se calculeaza cantitatea de zapada pe masa, o luati si puteti sa o publicati si la dumneavoastra pe Facebook ca sa afle toata lumea.

PDL depune motiune pe deszapezire

Sa stiti, cantitatea de zapada are la baza un calcul ingineresc simplu, care se bazeaza pe suprafata kilometrului patrat deszapezit, pe densitate, pe masa zapezii, pe grosimea stratului de zapada in cod rosu, cod portocaliu, cod galben, lucruri simple. In cele 78 de zile de ministeriat ma asteptam sa le aflati", a spus ministrul Sova, in plenul Camerei Deputatilor, la dezbaterea motiunii.

Motiune "cu rime"

Liderul grupului parlamentar al PP-DD, Daniel Fenechiu, a citit de pe un panou pe care l-a adus in plenul Camerei Deputatilor mai multe mesaje, unele dintre ele in rime, in sustinerea motiunii simple.

"Avem mai multe mesaje in sustinerea motiunii: 'Telenovela USL - ciolan prea mic, hoti prea flamanzi', 'USL - am venit, am furat, ne-am desfiintat', 'Dupa 2 ani de minciuna, USL e azi nebuna', 'Dupa 2 ani de furat, Crin si Ponta au divortat', 'Victor Ponta la Guvern, Romania in infern', 'Poporul cere demisia incompetentilor'", a transmis Fenechiu.

Deputatul PNL Mihai Lupu a declarat ca motiunea a fost un gest sortit esecului inca de la inceput, el anuntand ca liberalii vor vota impotriva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#motiune deszapezire PDL PP DD, #deszapezire Ministru Sova motiune, #motiune simpla cantitate zapada , #motiune cenzura