Motiunea de cenzura pe Codul Muncii, citita in Parlament

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 08:43
1781 citiri
Motiunea de cenzura pe Codul Muncii, citita in Parlament
Foto: Arhiva

Motiunea de cenzura depusa de Opozitie pe Codul Muncii este citita miercuri, in fata Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere, incepand cu ora 09,30. Dezbaterea si votul urmeaza sa aiba loc miercurea viitoare, incepand cu ora 15:00.

Motiunea de cenzura pe Codul Muncii intitulata "Codul Boc - salarii mici, somaj mare, firme falimentate" a fost depusa marti de Opozitie, la scurt timp dupa ce premierul Emil Boc a angajat raspunderea Guvernului in Parlament.

Motiunea este semnata de 210 parlamentari PSD, PNL si PC si va fi votata saptamana viitoare in plenul reunit al celor doua Camere.

Parlamentarii USL acuza ca angajarea raspunderii pe acest act e "parte a jocului de putere din PD-L" Si ii indeamna pe aleSii PDL sa il inlature pe "bietul Boc" din Guvern.

Parlamentarii USL il ironizeaza pe "bietul" prim-ministru, acuzand lipsa de credibilitate a acestuia si a demersului de asumare a raspunderii, in contextul in care Emil Boc ar fi fost "pus la zid" recent de colegii de partid.

Motiunea de cenzura pe Codul Muncii a fost depusa - vezi ce contine

"Este vorba despre credibilitatea celui care, in numele Guvernului, are tupeul de a solicita Parlamentului angajarea raspunderii dupa ce, nu mai departe de acum 2 saptamani, acest om - bietul domn Boc - a fost facut arsice de catre presedintele Basescu si de catre propriul partid. Este vorba despre omul care a fost pus la zid in sedintele PDL in cadrul unei mascarade politice desfasurata sub sloganul Boc trebuie inlocuit", sustin initiatorii motiunii de cenzura.

In plus, initiatorii sustin ca angajarea raspunderii "cersita de dl Boc" este doar parte a jocului de putere din sanul PD-L, menit sa-l pastreze si in functia de presedinte PDL. "In concluzie, Guvernul Boc foloseste o lege extrem de importanta pentru a rezolva conflictele din interiorul PDL si din sanul coalitiei, pentru a asigura linistea unei guvernari imorale, creand in schimb agitatie si nesiguranta pentru romani", se mai arata in document.

PSD, PNL si PC sustin ca traim "perioada cea mai neagra din istoria recenta a Romaniei, consecintele cumulate ale aplicarii masurilor propuse de Guvern conducand la scaderea drastica a gradului de siguranta a vietii cetatenilor romani, la o accentuare grava a instabilitatii regimului proprietatii in Romania si la scaderea masiva a increderii in statul roman.

Boc, in fata Parlamentului: Codul Muncii ii protejeaza pe cei care muncesc

Parlamentarii Opozitiei sunt nemultumiti si de faptul ca Guvernul si-a angajat raspunderea pe Codul Muncii, in loc sa permita dezbaterile parlamentare, mai ales ca cel aflat in fruntea Executivului are o credibilitate scazuta.

Opozitia mai sustine ca Emil Boc a fost discreditat total de dezbaterile care au avut loc in PD-L, initiate de presedintele Traian Basescu, cu privire la necesitatea inlocuirii prim-ministrului cu unul independent.

"Ca atare, din cauza inconsecventei si a incompetentei de care dati dovada, domnule Boc, domnilor de la PD-L, sunteti lipsiti de credibilitate atunci cand propuneti diferite proiecte importante pentru societatea romaneasca. Guvernul pe care il conduceti este toxic pentru populatie, ca si majoritatea care-l sustine si nu putem decat sa-i dam dreptate presedintelui Basescu cand a afirmat public acest adevar.

In concluzie, angajarea raspunderii Guvernului pe Codul Muncii nu este specifica unui regim democratic, pentru ca procedura este fortata, ocoleste dezbaterea parlamentara si argumentele societatii civile, nu serveste nici interesele celor carora se adreseaza, pentru ca textul propus nu este in masura a flexibiliza raporturile de munca, mai ales intr-o perioada de criza", se mai arata in textul motiunii de cenzura, in care parlamentarilor Puterii li se cere sa il "scape pe domnul prim-ministru de ocara publica, de corvoada la care este supus" si sa voteze motiunea de cenzura care va conduce la demiterea Cabinetului Boc.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#motiune cenzura Codul Muncii, #motiune cenzura EMil Boc , #motiune cenzura
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
a tradus cineva parlamentarilor ce inseamna cuvantul - munca - ? Nastase cand aude de "munca" , crede ca e "perestroica" , iar antonescu crede ca "munca" inseamna - dute-n ..... m..ti
Poza exit
exit
rank 2
intelege cineva de ce isi asuma "guvenul" asta toate cretinatatile de legi???