Motiunea de cenzura va fi citita luni si votata joi. Iordache nu stie daca PSD va asigura cvorumul

Vineri, 14 Decembrie 2018, ora 15:50
3697 citiri
Motiunea de cenzura va fi citita luni si votata joi. Iordache nu stie daca PSD va asigura cvorumul
Foto: Arhiva Ziare.com

Motiunea de cenzura intitulata "Ajunge! Guvernul Dragnea-Dancila, rusinea Romaniei" va fi citita luni in plenul Parlamentului, iar joi urmeaza dezbaterea si votul.

Decizia a fost luata vineri in Birourile Permanente Reunite ale celor doua camere ale Legislativului si anuntata de Florin Iordache.

Asadar, motiunea se citeste, luni, incepand cu ora 16:00, in plenul camerelor reunite. Apoi, joi dimineata, de la ora 10:00, motiunea va fi dezbatuta si votata de parlamentari.

Florin Iordache, liderul comisiei speciale pe Justitie din Parlament, sustine ca azi, la sedinta BPR, cand s-a stabilit calendarul motiunii, din partea Opozitiei a fost prezent un singur reprezentant, ceea ce arata interesul scazut pentru acest subiect.

"Daca tot au depus atat de tarziu, in bataie de joc, aceasta motiune, ca nici ei nu-si doresc sa treaca... Adica, cum va inchipuiti ca au depus azi dimineata (vineri dimineata - n.red.), prin niste colegi care nu sunt in conducerea celor trei formatiuni, o motiune.

Azi in BPR am gasit decat un singur coleg de la Opozitie din birourile permanente... Deci modul in care tratezi si demonstrezi ca, de fapt, nu te intereseaza - sunt constienti ca aceasta motiune clar nu are nicio sansa. Sunt curios daca va avea macar numarul de voturi cati au semnat-o", a spus deputatul PSD.

Pe de alta parte, miercuri este ultima sedinta de plen la Camera Deputatilor si dupa aceea social-democratii vor pleca in teritoriu.

Florin Iordache a precizat ca in conducerea PSD nu s-a stabilit inca daca se va face un apel pentru prezenta, care sa asigure cvorumul la sedinta Parlamentului de joi.

"Va fi o decizie, vom avea fara indoiala o dezbatere luni, la grupurile parlamentare, vom avea si Consiliul National. (...) Miercuri o sa fie ultima sedinta a plenului Camerei Deputatilor. Din ce cred eu, ca inca nu am discutat cu colegii, cred ca cea mai mare parte a colegilor de la PSD miercuri, dupa votul final, vor pleca acasa".

El a adaugat insa ca o decizie va fi luata luni.

"Dar, eu cred ca, in mod normal, sa isi arate forta, noi vom veni si le vom asigura cvorumul sa se desfasoare sedinta, dar ca sa arate ca pana la 230 ei nu au decat 150 de voturi, de la 150 la 230 de voturi e drum lung, mai asteptam", a mai spus Iordache.

Opozitia a depus, vineri, motiunea de cenzura "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dancila, rusinea Romaniei!", demersul fiind semnat de 163 de parlamentari.

Documentul a fost depus de senatorul PNL Florin Citu, deputul USR Ionut Mosteanu si deputatul PMP Robert Turcescu.

Cei trei s-au declarat optimisti in privinta sanselor de trecere a motiunii de cenzura, precizand ca vor continua negocierile cu parlamentarii pana in ziua votului.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#motiune cenzura PSD Iordache , #motiune cenzura