Motiunea de cenzura va fi depusa marti. Ionel Danca: Parlamentarii PNL vor vota la vedere

Luni, 30 Septembrie 2019, ora 10:50
3890 citiri
Motiunea de cenzura va fi depusa marti. Ionel Danca: Parlamentarii PNL vor vota la vedere
Foto: Facebook/Ionel Danca

Motiunea de cenzura va fi depusa marti, a anuntat purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, precizand ca parlamentarii liberali vor vota la vedere.

"Cred ca in aceste zile au fost definitivate conditiile pentru depunerea motiunii de cenzura, in sensul stabilirii unui calendar intre partenerii din Opozitie, care sustin motiunea initiata de PNL si potrivit acestui calendar, cel mai probabil maine va fi depusa motiunea de cenzura.

(...) Aceasta este decizia PNL, vot la vedere si este o decizie sustinuta si de ceilalti parteneri ai nostri, care au semnat motiunea de cenzura", a declarat Ionel Danca la RFI Romania.

Purtatorul de cuvant al PNL se arata optimist ca motiunea de cenzura va trece.

"Noi intotdeauna am incercat sa maximizam sansele trecerii motiunii de cenzura. De aceasta data, avem alaturi de noi si alte formatiuni politice, care anterior nu au sustinut demersul nostru, ceea ce face ca in acest moment succesul motiunii de cenzura sa fie unul destul de previzibil si posibil, astfel incat sa determine si pe alti parlamentari sa sustina motiunea noastra de cenzura. Cu alte cuvinte, o sustinere larga din partea mai multor formatiuni politice este un element care cu siguranta conteaza in convingerea parlamentarilor pentru a sustine aceasta motiune", a subliniat Danca.

Liberalul spune ca PNL si-ar dori alegeri parlamentare anticipate pentru ca, in acest moment, configuratia politica a Parlamentului nu mai este una legitima.

"Din punct de vedere procedural, se intra in faza consultarilor cu partidele politice, in vederea exprimarii unei majoritati parlamentare pentru sustinerea unui Guvern. Din punctul nostru de vedere, al PNL, ceea ce ne dorim noi este fortarea alegerilor anticipate, pentru ca in acest moment, configuratia politica a Parlamentului nu mai este una legitima, practic, avem un Parlament expirat din punct de vedere al legitimitatii politice si cea mai buna solutie ar fi intoarcerea la votul romanilor", a mai afirmat Ionel Danca.

Vezi mai multe despre Ionel Danca (PNL): Motiunea de cenzura, depusa cel mai probabil marti. Vom vota la vedere pe RFI

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#motiune cenzura PNL , #motiune cenzura