Opinii: Avantaj Boc: nicio surpriza, Opozitia ramane cu buzele umflate

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 23:42
2463 citiri
Opinii: Avantaj Boc: nicio surpriza, Opozitia ramane cu buzele umflate
Foto: cdep.ro

Motiunea a picat dupa cum, tot atat de bine, putea sa treaca, in functie de modul cum s-a gandit sau s-a razgandit unul sau altul din alesii natiunii, lasandu-se sau nelasandu-se momit de oferta aburinda a adversarului.

Boc a ramas mare, salariile mici, preturile in crrestere, iar multimea s-a risipit plouata, intrucat chiar si buletinul meteo tine mai mult cu Coalitia, decat cu guvernul de criza, ramas, deocamdata, tot in umbra.

Amintirea trista a panselutelor

Fara sa stie care vor fi rezultatele, parlamentarii Coalitiei nu s-au speriat de rumoarea galagioasa de la balcon, de discursul furibund al Opozitiei dezlantuite sau de mineriada sindicalistilor apolitici adusi in strada, cu autobuzele platite de aceeasi Opozitie si pusi pe violente pasnice.

Nu s-au speriat nici macar la gandul ca acestia, in loc sa se incoloneze spre respectivele autobuze si trenuri, s-ar apuca sa sadeasca panselute in piata Universitatii, conform traditiei, cu batele si cu ciomegele.

Totusi, cine crede ca jocul s-a terminat, acela isi face iluzii. In mod inevitabil, partea adversa va face un filmulet ca sa demonstreze telespectatorilor ca votul a fost fraudat: insusi martorul ocular Tipatescu a vazut cu ochii lui cum numara domnul Ghita Pristanda bilele nagre din caruta cu steaguri a doamnei Anastase.

Continua lupta, la umbra

Intrucat presedintele, in marea sa echidistanta, nu se amesteca in treburile Parlamentului, este clar ca nu exista alte cai de atac, decat Curtea Constitionala, unde se va duce Crin, ograda de la Strasbourg, la care va apela Ponta si, neaparat, instanta de la Venetia unde nu se poate duce decat numai Geoana, cu gondola, pentru ca nimeni altul nu stie adresa exacta.

Ramane de vazut daca, pentru asa ceva, ii va da dezlegare Ponta sa incalce Omerta, prin care a fost pus cu botul pe labe si redus la tacere, cu botnita.

Intre timp, fireste, Guvernul va trebui sa lucreze, sa dea rezultate si sa scoata tara din criza, ca si cum Opozitia n-ar continua sa impulsioneze nemultumitii la nemunca, sindicatele la greva si politistii la razvratire, pentru ca nu cumva sa iasa tara din haosul, in care a intrat cu sprijinul tuturor, in egala masura: de la Ponta la Boc si de la Crin la presedinte.

Ce ar fi fost, daca...

Nu ca regret, dar incep sa ma intreb, cum era daca trecea motiunea, chiar si cu 2-3 voturi. Merita sa lucreze Crin si Ponta, iar ceilalti sa se planga. Altfel stateau lucrurile, daca iesea stanga victorioasa si dreapta invingatoare. Tipatescu si filmuletul ar fi facut parte din arsenalul lui Boc, cu Pristanda, cu tot. Blaga ar fi contestat prompt la Curtea Constitutionala iar Udrea s-ar fi adresat personal la Strasbourg.

Numai la Venetia nu stiu daca nimerea cineva, dat fiind ca, in afara de Geoana, nimeni nu stie nici adresa, nici statia de unde iei gondola, ca sa te duca gondolierul la destinatie.

Plasa cea mare ar fi luat-o liderii de sindicat, cand ar fi vazut ca salariile mari, pe care Boc nu le gasea in punga goala, nu le gaseste in sacul gol, nici Ponta, nici Crin si nici vreunul din cei trei premieri echidistanti propusi de ei.

In plus, ar fi greu sa stii dinainte daca presedintele ar fi pus ochii pe vreunul din ei, sau ar fi ochit, prin vizorul armei cu luneta, solutia pentru schimbarea la fata a Romaniei, fie printr-un echidistant de care n-a auzit inca nimeni, fie prin instalarea neasteptata a guvernului Boc 6.

N-ar fi imposibil, la presedintele-jucator. Dar nici nu-mi vine sa ma gandesc la mitingul care s-ar fi declansat la fata locului in asemenea moment crucial, facand din palat o reduta si din Cotroceni o Plevna, anume ca sa vada contemporanii ca o victorie o poti obtine si fara turci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#motiune cenzura Guvern Boc, #picat motiune cenzura , #motiune cenzura