Opinii: Motiune reactiune

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 09:05
2038 citiri
Opinii: Motiune reactiune

Iata ca a trecut si a 5-a motiune de cenzura. De aceasta data octombrie nu a mai fost cu noroc pentru Opozitia de la Bucuresti.

Opozitia a comis erori, liderii miscarii s-au grabit, ca de obicei, parca nevrand sa recunoasca ce este in jurul dumnealor. Cand nu ai soldati suficient pregatiti si te mai afli si pe un teren minat, in inferioritate, este mai bine sa fi pacifist.

Cu oameni prinsi la mijloc de tot felul de probleme straine de interesul cetateanului, acuzati de probleme grave de coruptie, nimic nu va trece de Basescu. Pentru asta este nevoie de oameni seriosi, cu chef de politica, carora sa li se ofere sprijin solid.

Asta inseamna ca lideri precum cei care au mai fost si nu au convins sa se dea la o parte. Numai atunci vor avea alta imagine in fata electoratului. Ar urma ca aceia care sunt noi sa lucreze la un program politic serios prezentat Uniunii Europene, dupa care el sa fie sustinut in Parlament prin motiuni serioase, care sa nu fie paguboase Puterii.

Apoi, abia cand anumite legi ale Opozitiei vor trece, se poate pune problema schimbarii Puterii pentru ca odata acceptate anumite puncte de vedere ale dumnealor, ar deveni indirect colaboratori ai guvernarii.

Toate acestea, corelate cu o strategie ofensiva bine montata si dusa pana la capat, directionata asupra sanctionarii actelor Puterii, ar conta mult in fata natiunii, a partidelor politice, a UE si a lumii intregi. Daca insa domniile lor vor continua sa scoata de la saramura aceiasi exponenti politici, nu se va schimba nimic.

Acuzele indreptate catre restul coalitiei de la guvernare, UDMR sau UNPR, nu sunt corecte cata vreme la nivelul Opozitiei se procedeaza la fel. Aici este o batalie politica pentru influente politice si functii, nicidecum pentru cetatean.

Insusi purtatorii de cuvant ai primelor partide politice din Opozitie sunt slab cotati, oameni cu state vechi in partide, atat de vechi incat nu mai conving pe nimeni.

Cand oamenii au fost abandonati la intrarea in Bucuresti, dupa unele surse, in miezul noptii, unde erau Antonescu si Ponta? Unii oamenii au fost pacaliti, iar daca au mai si platit biletele autobuzelor atunci este si mai grav, soferii fiind pasibili de amenzi civile grave. Daca aceste lucruri s-au facut organizat, actionand la dispozitii politice, iar aceste actiuni sunt si demonstrate, atunci vorbim de fapte extraordinar de grave de aceasta data ne natura penala.

Adaugam la ce am scris si faptul ca nici pe departe nu au participat 100.000 persoane miercuri la miting, poate pe jumatate cu indulgenta, sa nu fim rai. Lumea nu mai vrea astfel de lucruri. Suntem in alt secol, traim alte timpuri, oamenii nu ies in strada pentru apararea functiilor lui Antonescu, Basescu, Boc, Ponta etc. pentru ca au vazut ca nu sunt respectati. Oamenii sunt amarati, dezamagiti, vad cum li se duc copiii pe unde pot numai ca sa scape de cei care se infrupta de la al II-lea Razboi Mondial incoace din tara.

Numai aparitia altor partide ar duce la o schimbare profunda in structura politica, sociala, economica a natiunii. Mai grav, tara merge catre o miscare de secesiune sociala, iar pentru indreptarea situatiei, in ritmul in care decurge totul, nu avem decat sa infruntam realitatea.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#motiune cenzura Guvern Boc, #picat motiune cenzura, #politicieni Opozitie , #motiune cenzura
Comentarii